| FelixAndrei a întrebat:



A conservat cineva urzici la borcan? Daca da, spuneti-mi cum ati procedat, pasii facuti.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

De obicei, cu sanse bune de conservate, urzicile se usuca! Modalitati de conservare sunt mai multe.Depinde la ce vrei sa le folosesti pe viitor?

| FelixAndrei explică (pentru onasis1961):

Cand am spus la borcan m-a interesat numai aceasta metoda. Stiu ca se pot conserva si prin uscare sau oparire si punere la congelator. Insa metoda la borcan ma interesa.

| onasis1961 a răspuns:

Urzicile congelate se folosesc pentru ciorbe, pireu, pilaf. Se spală cum s-a arătat la „Pregătirea preliminară a legumelor". Se iau în mănunchiuri şi se taie în felii late, apoi se fierb ca şi salata, cu apă puţină, în oală obişnuită sau în oala sub presiune, cu 100-200 ml apă, 30-40 minute, la foc mic. Se pun la fel, în pungi, la congelator, neapărat etichetate. Ciorba se poate pregăti cu zarzavatul (morcov, ceapă) ras prin răzătoarea cu găuri mari şi călit cu grăsime ca şi pentru orice supă sau ciorbă, având în vedere îndrumările din reţetă.

| FelixAndrei explică:

Merci pentru raspunsuri. Ma interesa daca cineva a conservat la borcan urzici. Iar daca da, cum le-a facut si cum i-au iesit.