| Ramo137 a întrebat:

A facut cineva tomografie? Nu stiu cat costa si in ce consta. Am dureri mai e cap si ameteli, nu stiu exact de la ce este si mi s-a recomandat TOMOGRAFIA.
Daca cineva a facut as dori sa ma ajute cu niste informatii va rog. Dau funda.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iAMVi a răspuns:

Mda, depinde, nu poti pune totul pe baza vederii, depinde si de cand ai simptomele...bani nu sunt, eu unul recomand RMN-ul de 3 tesla pe care l-am facut eu, asta cand o sa faci rost de bani, pentru ca este de un rafinament care m-a lasat masca si asa dai mai multi bani dar macar mergi la sigur, cu tomograful te mai alegi si radiat si nu are nici acel rafinament care poate fi important, plus ca la RMN e posibil sa nu trebuiasca nici substanta de contrast (posibil) tinem totusi cont ca si aia poate fi daunatoare organismului, in fine, Doamne Ajuta!
Si sa speram ca nici macar nu mai fie nevoie sa faci drumurile astea big grin

14 răspunsuri:
| iAMVi a răspuns:

Am facut eu ceva dar nu tomografie, am facut RMN cranian, pentru ca de mic imi apareau pete luminoase in privire dupa care urma o durere de cap ori durere de cap toata ziua fara lumini si alte rahaturi care in urma cu cateva luni s-a intensificat si m-a facut sa ma duc la doctor. RMN-ul a durat 30 de minute bagat acolo in tubul ala, se aud niste bocanituri, tiuituri, zumzeturi pe toata perioada scanarii, suportabile, in fine tu ai tomograf si nu stiu ce diferenta este intre ele. RMN-ul meu a fost cel mai performant si a fost la privat si doar la cap a costat 700 de lei dar tomograful e mai ieftin decat RMN-ul si mai ales daca o faci la stat, doar ca ai de asteptat ceva timp... sad
Si sper ca nu ti-ai facut ganduri negre dinaninte ca mine happy
Succes!

| Iuliana_Andreea_1996 a răspuns:

Eu am facut tomograf si nu am platit nimic pentru ca si pe mine ma doare capul si am ameteli si am fost la la spital cu o trimitere de la dr de familie si acolo la spital dr neurolog m-a programat pentru consult si cand am mers la consultatie a zis ca ma interneaza pentru investigatii si mi-a facut si analize, am facut si la ochi, si la inima si la tomograf si nu am platit absolut nimic.
Deci varianta ar fi sa te internezi sau sa te duci la privat.
La tomograf e la fel ca la RMN doar ca te tine aproximativ 3-4 minute adica atata am stat eu si trebuie sa stai nemiscata.
Sanatate!happy

| iAMVi a răspuns (pentru Iuliana_Andreea_1996):

De curiozitate, tie de ce ti-au spus ca ai ameteli? happy

| Iuliana_Andreea_1996 a răspuns (pentru iAMVi):

Din fericire pentru mine mi-a iesit tomograful bun.
Dar am fost si la un psiholog si e din cauza distoniei neurovegetative! Asta a fost acum un an.iar acum cateva luni ai revenit iar. Peste cateva saptamani ma duc iar!sad

Wut? Chiar nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Sper sa treci peste, mult noroc happy

Wut? Chiar nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Sper sa treci peste, mult noroc big grin

| Iuliana_Andreea_1996 a răspuns (pentru iAMVi):

E o forma de nevrozahappy multumesc!

| Ramo137 explică (pentru iAMVi):

Nu se stie ce am pana vad rezultatul. Multumesc!

| Ramo137 explică (pentru Iuliana_Andreea_1996):

Sanatate si tie happy. Dar am inteles ca tomografia radiaza foarte rau si poate face rau creierului fata de RMN. Te-ai simtit altfel sau macar ai aflat ce aveai?

Nici nu am fost la doctor, eu port si ochelari, poate de aia... O sa ma duc cand imi permit financiar

Multumesc frumos. Sanatate!

| Iuliana_Andreea_1996 a răspuns (pentru Ramo137):

Orice raza, tomograf sau rmn afecteaza organismul de accea nu e bine sa faci multe.
Dupa cum am zis nu mi-a iesit nimic la tomograf. happy
Am fost si la psiholoul spitalului si acolo mi-a zis ca am distonie neurovegetativa (inseamna ca imi mananca din functiile sistemului nervos) e o forma de nevroza.
Curand as mai vrea sa fac tomograf sau rmn, dureri si ametelile sunt foarte accentuate crying(uneori imi vine sa cad din picioare.
Multumesc. Sanatate si tie!:*

| Ramo137 explică (pentru Iuliana_Andreea_1996):

sad of mai, si eu la fel. Am ameteli mari si dureri de cap... Inca nu am facut nimic din cauza banilor. Sper sa fiu ok. Sanatate si ai grija de tine!