| DeeeaA a întrebat:

Acum 3 luni, cam asa, am facut vaccin la scoala. Varmiu are rubeola... e posibil sa iau de la el sau sunt "protejata"?big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Daca ai facut vaccin anti-rubeolic, atunci poti sa stai linistita ca, nu vei primi virusul. Chiar daca a fi bolnav nu este prea confortabil, este bine ca, aceste boli ale copilariei sa fie facute la aceasta varsta deoarece, mai tarziu, formele care se fac atunci cand esti adult, sunt mai grave si au si complicatii. Oricum eu iti doresc tie si varului tau multa sanatate.

12 răspunsuri:
| sNukki a răspuns:

Depinde ce vaccin ai facut! Chiar daca se intampla sa iei rubeola, iti trece in 3 zile, de aici si numele de "pojar de 3 zile".

| Motanul239 a răspuns:

In principiu esti protejata da eu zic sa nu te risti ca nu se stie niciodata.

| mona a răspuns:

Nu poti sa ai incredere totala in vaccinuri in ziua de azi, protejeaza te stand departe de persoanele bolnave

| Safire17 a răspuns:

Daca ai facut vaccin anti-rubeola, nu ai de ce sa iti faci griji. Nu poti lua boala de la varul tau.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă ai făcut un vaccin antirubeolic, nu contactezi de la alte persoane contamine.
Pa, pa.

| bulin a răspuns (pentru sNukki):

Zi ma tu zau ca in 3 zile trece.
Daca ai vaccin poti sta linistita.

| sNukki a răspuns (pentru bulin):

Rubeola este pojarul german numit si pojarul de 3 zile. Documenteaza-te inainte sa mai vorbesti!

Daca stai sa citesti toate cacaturile eu in anul 3 la virusologie am invatat despre rubeola. Minim 2 saptamani se sta in casa.In locul tau mi-ar fi rusine sa comentez.

Atunci imi explici si mie de ce se mai numeste si pojarul de 3 zile?

Nu stiu de ce se numeste pojarul de 3 zile. Abia dupa 1 saptamana bubele incep sa se retraga si nu mai mai este riscul crescut pentru complicatii.Se recomanda 2 saptamani repaos si dupa 2 saptamani abia atunci nu mai esti contagios.

Ok.

| DeeeaA explică:

Mai.big grin Azi m-am externat din spital. big grin Ca am fost suspecta de rubeola. In fine. Am stat cu o fata si in a treia zi abia au incept petele sa-i dispara incet-incet. In spital, din cate am inteles eu, pentru rubeola trebuie sa stea 5 zile. :d Va multumesc oricum pentru raspunsuribig grin. Vaccinul a fost bun totusi... Nu am avut rubeola:d Mi-au facut toate analizele si mi-au dat un alt diagnostic. Am tratament big grin sad (. Of!batting eyelashes ) v-am pupat :*:*:* ~!