| SlenderMan299 a întrebat:

Acum cateva zile, in timp ce eram cu nasul in telefon, mi-a intrat o creanga in ochi de la un copac. Și de atunci, aproximativ 2-3 zile, ma doare ochiul respectiv si pare iritat. Are rost sa ma complic, sau trece de la sine? Adresez intrebarea celor care au mai patit diferite leziuni la nivelul ochiului. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

E apărută in urma traumatismului. Cu o creanga nu e de joaca ca nu e o suprafața plana de care sa te lovești. In principiu ar trebui sa treacă. Dar poți vedea un oftalmolog dacă te deranjează, îți da probabil niște picaturi.

7 răspunsuri:
| Kamiyashiro a răspuns:

Da, de urgență văzut un oftalmolog. Chiar dacă pare ceva banal pot apare complicații care daca sunt examinate pot fi evitate. E vorba de un simplu consult care îți înlătură temerile.

"Ele se pot produce oriunde – acasa, la locul de munca, in timpul practicarii unor sporturi si necesita intotdeauna un diagnostic rapid si un tratament corect pentru a preveni complicatiile.

In timp ce leziunile superficiale (eroziuni, abraziuni corneene/conjunctivale) necesita de cele mai multe ori o simpla monitorizare pe parcursul catorva zile pentru a preveni infectiile, traumatismele penetrante la nivelul globului ocular, associate sau nu cu prezenta corpilor straini intraoculari, pot necesita tratamente complexe, mergand pana la interventii chirurgicale repetate in scopul pastrarii acuitatii vizuale functionale."
https://www.amaoptimex.ro/......-facem-so/

| gabicoo a răspuns:

Girafele au telefoane?

| SlenderMan299 explică (pentru gabicoo):

Ce dume de Hand of Help ai smr.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ti se intampla nimic, dar este invatatura de minte sa te uiti la telefon numai cand esti acasa, pe scaun sau un pat, ca sa nu risti sa dea vreo masina peste tine, data viitoare.

| Celcestietot a răspuns (pentru Nirvanaaa):

,,Dar poți vedea un oftalmolog...'' Doar daca o sa-l mai vada...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Practic eu sunt biciclist și nu ai tu idee câte crengi mi-am luat peste ochi și față ( cu tot cu casca), dar nu m-am plâns atât.

| SlenderMan299 explică (pentru anonim_4396):

Nu toți ne luăm crengi in față și ochi toată ziua... Daca adresezi o întrebare, înseamnă că te plângi? De unde mentalitatea asta?