Iti trateaza simptomele, iti da niste pastile, cauza trebuie sa o cauti tu si sa vezi despre ce e vorba.
Un psihiatru în ziua de azi își bazează tratarea bolii pe medicație. Este mai ușor așa. Boal psihică este psihosomatică adică depind de creier și de corp. Iar corpul se mișcă și omul trăiește într-un sistem de relații sociale. Toate astea psihiatrul nu le ia în seamă. că nu are timp. Un exemplu din alte timpuri. Psihanaliștii, cu toată teoria lor monoideică că totul pe lumea asta se rzumă la sex. aveau totuși o procedură omenească. Te întâlneai cu specialistul o oră pe săptâmînă, pe banii tăi, bineînțeles și discutai cu el, problemele vieții tale în ansamblul ei. Mai sunt pshihiatri în ziua de azi care fac la fel, dar sunt rari.
Așa că, dacă mergi la un psihiatru, nu te aștepta la miracole. așteaptă-te la pastile. Iar pastila miraculoasă care să îți rezolve problemele speciale ale vieții tale, nu s-a descpoerit încă.
Așa am citit eu într-o carte, cu ce se rezolvă depresia, boala lipsei de scop.
Alcool, nerecomandabil.
Sex, adică viață sexuală normală. sănătoasă nu porco.
Mișcare, gimnastică, sport.
Medicamente pe ultimul loc. Astfel psihiatru este ultimul la care ar trebui să apelezi.
Dar cel mai important ingredient este scopul, să îți clarifici pentru ce trăiești.
Normal ca ajuta, asta e meseria lui, sa trateze depresia si altele de genul. 70 % din depresii sunt rezolvate cu tratament.
Te duci la el si spui problema, vezi ce zice, daca e cazul de tratament sau de psiholog, el decide, dar oricum ar fi, te rezolva.
Ce ai intrebat tu acum e ca si cum ai fi intrebat "un cizmar poate repara pantofi?".
Medicul decide daca medicamentele pe primul loc sau nu, ori doar medicatie, ori doar psihoterapie, ori ambele, el decide care si cum este.
Practica arata ca medicatia rezolva mare parte din depresii, evident cu, sau fara psihoterapie combinat.
Si e f simplu de ce, ca depresia e data de dereglari chimice in creier, iar medicatia remediaza chestia asta de multe ori.