| Laurosa a întrebat:

Ajutați-ma urgeeeeent! Acum m-am tăiat din greșeală în vârful cuțitului la deget pentru că voiam să mănânc ceva și m-am dus la mama și ea mi-a zis sa dau cu apă că trece, rana e destul de adânca și mă doare tare

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| alexandra0234 a răspuns:

Încearcă să oprești sangerarea ținând apăsat cu un șervețel sau ceva, iar apoi panseaza l ca sa nu lasi rana deschisa

| RowseRj a răspuns:

Dezinfecteazăo și pune un bandaj. Nu mai fi un copil e doar o tăietură.

| Laurosa explică (pentru RowseRj):

E daca vad puțin sânge, leșin!

| RowseRj a răspuns (pentru Laurosa):

Înseamnă că ești foarte sensibilă. Cere ajutorul cuiva să te bandajeze și dacă simți că te ia cu amețeli stai întinsă.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, trebuie sa te doara, ca-i rana proaspata, dar tine degetul infasurat intr-o panza alba curata si se va oprii sangerarea.
Durerea trece curand, vei vedea.

| vmalex21 a răspuns:

În primul rând curata rana cu apa oxigenta, pe urma ține strâns cu un bandaj curat ca sa opresti sângerarea. Poti aplica ceva rece deoarece ajuta la oprirea hemoragiei. Dupa ce s-a oprit pune un pansament si curata rana zilnic. Daca nu se oprește sângerarea sau apar probleme mergi neapărat la medic!

| Laurosa explică (pentru alexandra0234):

Mulțumesc

| Laurosa explică:

Siii mulțumesc tuturor! In legătură cu rana, sunt mă bine, sângerarea s-a oprit!

| cristi202 a răspuns:

Welcome to the real world! In lumea noastra se mai intampla si mici accidente. Daca mama ta e linistita, poti fi si tu, spala rana, si se va vindeca. Bunica mea avea o vorba: pana te mariti, iti trece ☺.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dezinfectează rana pentru început apoi opreşte sângerarea, apoi dă-ţi cu cremă de gălbenele (e foarte bună pentru răni, tăieturi) şi în cele din urmă pansează-te.

| cristimihailov a răspuns:

In filme se opreste sangerarea cu un cutit inrosit in foc si aplicat serios peste rana.