| Darja111 a întrebat:

Ajutațimă cu un răspuns cât mai clar, va rog. De aproximativ 6 luni am o problema destul de majora legata de matusa mea. Deci aceasta mereu îmi spune că este urmarita, si ca fiecare om de pe strada vorbeste despre ea, cu mine nu comunica pentru ca zice ca aș intenționa să o otravesc și ca complotez cu cineva împotriva ei, ceea ce nici nu e adevarat. Acum nu sunt în țara, iar ea m-a sunat si mi-a zis ca a vazut o masina care stă în strada și o urmareste, și a zis ca daca va fi cu telefonul inchis sa stiu ca s-a întamplat ceva cu ea, și din nou mi-a zis ca cineva vrea sa o omoare, sincer nu stiu ce sa zic sau ce sa fac pentru ca imi e frica sa nu i se întample ceva, am mai citit pe internet ca ar putea fi paranoie sau schizofrenie, dar as dori si sfatul vostru.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, schizofrenie paranoida. E bolnava, saraca. Se poate trata, dar daca nu vrea sa-si ia medicamentele, tot degeaba.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Un consult psihiatric cat mai rapid, e clar ca exista o problema medicala acolo

| Darja111 explică:

Are 45

| Buzi213 a răspuns:

Asta e o forma de schizofrenie sau dementa senila, trebuie dusa la psihiatru si internata intr-un azil

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Exista medicamente bune, dar paranoicii nu vor sa le ia.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Darja111):

Asa de tinara? Of imi pare rau, trebuie sa o vada un psihiatru, de cand au aparut aceste probleme? Si unchiul tau ce zice nu o ajuta? Ca este sotul ei, multa sanatate matusii tale.

| Invictusman2025 a răspuns:

Trebuie sa ia urgent tratament daca nu se fie internată involuntar pentru că ea o sa ajungă la crimă sau sinucidere din cauza halucinațiilor.

| mihai69 a răspuns:

Paranoia, clar.
Nu ai ce face.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Asta e schizofrenie fara nici un dubiu. Sa se duca de urgenta la un psihiatru, altfel cine stie ce prostii poate face. Nu are cum sa vorbeasca toata lumea despre ea pe strada. Logic!

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru doctorandus):

E nu vor, ii cunosti tu pe toti? Poate la inceput da, dar de incepe sa se dea pe brazda o sa constientizeze ca o ajuta nu ii fac nici un rau

| doctorandus a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

He, he, he, dupa cate socotesc ea va considera ca medicul vrea s-o declare nebuna pentru cine stie ce masinatii mafiote.

| doctorandus a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Ea nu-si da seama ca e nebuna. Ei i se pare ca ea insasi e perfect normala.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru doctorandus):

Pai medicul zice ca nu e nebuna, dar poate ca ea o sa creada invers. Cunosc fenemonul mai bine decat creziwinking Depinde de cat timp are halucinatii si aude voci. Depinde in ce stadiu se afla, e posibil si sa nu mai raspunda la tratament

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Darja111):

Stiu cazuri si la 20 ani si sub 20 ani. De cat timp aude vocile si are halucinatii? Ma tem ca daca nu are incredere totala in familie, nu se mai poate face nimic. Pentru ca medicamentele o sa refuze sa le ia pe motiv de otravire sau drogare. Daca crede ca si tu vrei sa o otravesti... crede in cineva orbeste din familie?

| darrio2007 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa o urmareasca un medic psihiatru.

| Dragobeta a răspuns:

Cu tine nu comunica, dar pe tine te suna in caz de pericol? Nu se leaga. Mi se pare ca tu vrei sa-i inscenezi ceva.
Matusa e cumva singura, fara copii dar cu avere si locuinta? Si vrea cineva din familie sa-i devina administratorul averii sale?

| 1onurSimion a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Mi-au șters întrebarea dacă puneam cu Alex velea și Smiley sau Antonia nu-mi ștergeau întrebarea

Când am pus o mânea adnminul a turbat și a sters imediată întrebarea...

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru 1onurSimion):

Cred ca nu e voie cu manele. Ce are maneaua eu nu stiu? Cineva mi-a zis ca maneaua nu e muzica, dar ce e atunci?

Bolnavii dacă postam cu Antonia și cu Delia cum face in "muzicile ei" și nu se mai punea.

Iartă mă mă bosule iartă mă frate cu tine n-am nimic Dumnezeu îmi ieste martor tu îmi ești frate Adevărat să mor eu dacă te mint astăzi să mor da uni Români au o ură și dușmănie Dumnezeul Sâte ferească de ei frate că așa ceva numai la noi ai sa vezi

Maneaua este muzică Adevărat și nu ori cine poate cânta manea uită-te frate peste tot se ascultă manea până și artiști României Loredan Antonia Delia până și ele asculta muzica Alex velea a făcut cu jador a ieșit frumos totul nu știu cei cu atâta ură și Dușmănia mascată parcă am deranjat pe cineva cu ceva vorbeam că doi oamenii...ne aducem aminte și noi de vremurile frumoase mai ascultam o muzică n-avem voi nici sa spunem nimic de manele ca deranjam admini...așa ceva nu mai la noi ai sa vezi...