Cred ca e unghie incarnata.
Acum cateva saptamani am avut si eu aceeasi chestie, umflatura rosie si ma durea.
Am inmuiat piciorul in apa cu sapun ca sa curat ca aveam si puroi si sa dezinfectez, apoi peste deget am turnat iod - este in farmacie - am imbibat bine unghia in iod si am lasat`o 5 min asa cu iodul, apoi am turnat Exoderil ( tot la farmacie gasesti ) si am pus un plasture deasupra, de`ala cu rivanol care tot l`am imbibat in Exoderil, apoi am acoperit cu pansament si am lasat asa peste noapte.
A doua zi era ceva mai bine si am repetat aceleasi chestie mai multe zile la rand si mi-a trecut.
Sper sa te ajute! :*
Ai un panaritiu. Poti incerca sa iei antibiotice (intreaba medicul care e cel mai potrivit) si sa pui local comprese umede cu rivanol. Daca problema persista, tot vei avea nevoie de curatarea chirurgicala a locului. Nu amana prea mult, ca iti poti pierde falanga cu totul daca te duci prea tarziu la chirurgie. Unghia va creste la loc dupa interventie, chiar daca destul de incet.
BunaEu in locul tau as merge la doctor chiar daca o sa faca ceva mai mult sau mai putin dureos fiindca dupa aia o sa ajungi sa plangi de durere si o sa iti para atat de rau ca nu ai fost la medic... sper ca te-am ajutat, pup:*
Suna foarte bine.Cred ca o sa-l aplic! Dar ti-a zis cineva de el, nu-i asa? Nu-i cred ca te-ai apucat tu deodata sa amesteci aceste "ingrediente" la nimereala..., nu?
Pai de iod zicea pe net ca e bun pentru problema cu unghia, iar de Exoderil mi s`a zis la farmacie ca tot e bun pentru asa ceva, si apoi iodu` e ca un dezinfectat, Exoderilu` tratament si a mers. Sper sa mearga si la tine.
Am avut si eu in copilarie.Medicul pediatru mi-a recomandat (o sa radeti)mamaliga sa-mi pun pe deget! A fost eficace.Altele:"trage "o rosie mica pe deget, ea va extrage puroiul.Mai este si gasesti la farmacie unguent Carpicon.Sa-ti treaca repede!
Deeaandreea9156 întreabă: