| muziclive a întrebat:

Ajutor TPU!
Am un caine san bernard(nu e rasa pura, e corcitura) si de 3-4 zile, i s-a dus piele de pe nas si e rosu.La inceput am crezut ca s-a lovit si am ignorat.Dar azi, cand m.am dus la el, era intinsa pana la mijlocul botului si avea si pe urechi (ca niste bube cu sange) dar nu erau multe.M.am informat si din cate am aflat ar fi o ciuperca, dar nu sunt sigura.Si in zona mea nu am veterinar bun.
Are cam 60 kg,este vioi,mananca,alearga, doar azi era putin plictisit de viata.
Va rog, ajutor
Funda
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Pyml1 a răspuns:

Se transforma in ren rolling on the floor)

| Horologer a răspuns:

Orice caine poate sa aiba o pasa proasta, nu? Dar cel mai sigur vizitezi un veterinar, daca iti iubesti cainele si sigur o faci.Nu am auzit niciodata de o boala sa se manifeste asa la caini sincer sa fiu, dar pare grava.Doar du'l la orice veterinar chiar daca nu e renumit/bun, pentru ca nu a primit postul degeaba, sigur iubeste animalele si vrea sa le salveze.

| MihaelaDart a răspuns:

Nu te prezinti la acel veterinar, mergi la altul si daca este pentru viata lui ar trebui sa te deplasezi si la 100 km daca nu ai in orasul tau. Sincer, daca tu ai fi fost intr-o situatie asemanatoare, parintii tai ar fi alergat pentru tine in orice colt al tarii pentru a gasi medicul bun de care aveai nevoie. Cauta pe internet medici veterinari si contacteaza unul pana nu este prea tarziu. Daca sta in curte, este deschis multor virusi din exterior, poate sa aiba orice, fie o simpla alergie de la ceva ce nu i-a priit, fie o ciuperca ori ba chiar si raie.
Daca nu vei mai gasi nici un cabinet veterinar deschis inainte de Revelion, ai putea sa citesti acest articol si sa poti trata pana vei merge dupa Anul Nou http://www.animalutul.ro/......aini/329/.
Nu neglija! Mergi si in alt oras pentru a-l trata. Cand ti-ai luat un animal, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea.
Al meu caine, Border Collie, a avut de curand probleme cu dantura, i se umflase falca cu ochi cu tot si in orasul meu (Germania) nu aveam stomatologi disponibili in ziua cu pricina si a trebuit sa me deplasez 100 de km la o clinica veterinara pentru a o tratata problema dentara.

Sanatate!

| muziclive explică (pentru MihaelaDart):

Da,multumesc mult pentru sfat!