| ateeenagegirl a întrebat:

Am 15 ani si am probleme cu cariile. Am toate maselel cu cel putin un punct pe ele, pe unele le-am reparat, dar dou mi s-au spart putin si trebuie sa le refac, dar dintii ii am curati fara nimic. Ma spal zilnic si dulciuri nu mananc multe, mi-e frica sa nu raman fara masele. Pot fii salvte? Nu vreau proteza! Mi-e frica! Si colegele ma sperie!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Da, dacă te ții de tratament, le salvezi. De obicei, când ai o măsea cariată (netratată), se poate "îmbolnăvi" și măseluța de alături.
E bine să te ții de tratament, dacă vrei să ai dinții sănătoși. Nu te gândi la ce-i mai rău, chiar și un dinte/măsea fără pereți, de multe ori, poate fi salvată. Știu că se aplică un știft, apoi se îmbracă dintele/măseaua etc
Hai, fii optimistă, repară-ți dinții și zâmbește(-ne) frumos. : ))

| ateeenagegirl explică (pentru floresdemayo):

Ok, dintii ii am curati, dar maselele sunt problema. Am macar un punctulet pe fiecare. Ma rog, am doua care au mai fost reparate si s-au cariat iar si spar si vreau sa le repar si pe cele mai urate. M-a speriat tata ca-mi pune proteza si colegele.

| SkyPilot a răspuns:

Mergi si rezolva toate cariile pe care le ai. Cand le-ai rezolvat, mergi la fiecare 6-12 luni, cum iti spune dentistul, la control. Este esential ca orice problema ai sa o rezolvi cat de repede.