| Alexandru7890 a întrebat:

Am 16 ani am făcut analize de sange sunt perfecte am făcut ecografie abdominala și am fost descoperit cu fierea cu probleme.Mi s au dat pastile le am luat.Astazi am baut 1l de suc am mancat 2 pachete dr oreo 3 oua cu ciocolate și Buenos și mai multe.Ma arde burta in jurul buricului si ma doare.Am luat și buscopan și nu mi trece.
Ce pot face? e de la fiere sau de la dulciuri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pai ti-ai facut-o cu mana ta!
La problemele cu fierea NU ai voie sa consumi DELOC sucuri si sa mananci ciocolata, fast food, prajeli, tocaturi sau grasimi.
Daca esti copil mic si nu pricepi, atunci nu vei avea decat suferinta.
Acum ai neoie de regim alimentar sever: supa de zarzavat sau de pui, carne de pui fiarta, pilaf sau cartfi fierti.

18 răspunsuri:
| Alexandru7890 explică:

Pastilele luate sunt Essentin pentru protejarea ficatului
Ceva de la enterolactis înainte de masa
Și buscopan la nevoie

| I0NUTA a răspuns:

Vai cate prostii mananci. Incearca sa tii regim o perioada, evita dulciurile, prajelile si mancarurile grase si o sa te simti mai bine.
Sa iei tratamentul de la medic.
Cand mai ai dureri de stomac, poti lua Nexium sau Omez.

| Dragobeta a răspuns:

Sucul si dulciurile ti-au dat peste cap fierea.
Medicul nu ti-a spus sa eviti anumite alimente?

| ioana748 a răspuns:

De la ambele. Ai consumat chestii interzise.
Incearca sa bei niste ceai de menta in loc de suc, sa ai niste miere in casa in loc de dulciuri si niste banane.
Cand te apuca dureri ia niste No -spa.
Multa sanatate,

| Alexandru7890 explică (pentru Violleta2022):

Și ce pot face? M am trezit acum și nu mai ma doare asa rau.Pastilele care le am luat dar am terminat sunt Essentin pentru protejarea ficatului
Și buscopan la nevoie

| Alexandru7890 explică (pentru ioana748):

Am baut niște ceai de mușețel aseara și m-am culcat.Acum de dimineata mai ma doare puțin de tot nu rau.Am luat aseară și un buscopan

| Alexandru7890 explică (pentru I0NUTA):

Am luat Essentin pentru protejarea ficatului
Și buscopan la nevoie.

Aseară am baut un ceai de musetel

| Alexandru7890 explică (pentru Dragobeta):

Ba da dar nu le am evitat

Mi s-a spus ca nu e de scos fierea și ca merge cu pastile și atat.

| Cipi1212 a răspuns:

Ai mâncat multe dulciuri.

| ioana748 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Daca ti se ameliorează starea cu Buscopan, este ok.
Face parte din aceeași categorie de medicamente ca No spa.
Sa mananci de regim si fara bauturi carbogazoase.
Sanatate,

| I0NUTA a răspuns (pentru Alexandru7890):

Am inteles ca nu ai probleme mari cu fierea, dar pentru a nu fi nevoit sa o scoti, trebuie sa ai putina grija.
Esti tanar, inteleg ca ai manca toate prostiile, dar nu fa abuz de suc si dulciuri.
Daca ajungi sa faci crize de fiere e mai rau si pot fi si pe baza nervoasa, dar ai grija sa nu ajungi acolo.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Daca-i fiere lenesa sau nisip la fiere, atunci va trebuii sa ti regim alimentar FARA ceea ce ti-am scris mai sus.
Dupa 30 de ani o vei scoate oricum, ca ai predispozitie sa te supere si probabil ca vei face pietre, dar pana atunci elimina din mancare ce te supara si-ti poate provoca o criza. Ce ai experimnetat pana acum au fost dureri usoare, fiindca o criza urata de fiere inseamna sa vomiti non stop pentru 12-24 de ore, sa ai dureri de cap, stomac si sa nu te poti tine pe picioare.
Operatia de colecist (fiere) este extrem de usoara, precum apendicita, iar zilele astea se face laparoscopic, recuperarea durand doar 6 saptamani.
In orice caz, cu regim alimentar si fara excese poti sa o duci multi ani fara sa te operezi.Sanatate multa!

| Alexandru7890 explică (pentru ioana748):

Mi am luat și un ulei de cod norvegian Mullers și ma simt mai bine

| Alexandru7890 explică (pentru I0NUTA):

Acum ma simt mai bine fata de aseară după ce am mâncat porcăriile alea.Cred ca a trecut

Singurul lucru vreau sa iti mulțumesc pentru timpul acordat și pentru informațiile oferite.Frica mea este sa nu fac astfel de crize și probleme în timpul scolii sau al orelor de program.Mai bine o operație la 20 30 ani dupa terminarea facultății decât una acum și sa pierzi unele cursuri mai ales 6 saptamani.Intradevar copii se vindeca mai rapid ca adulții fiind în creștere de aceea e mai bine operație de apendice acum la o vârstă frageda decât în maturitate.

| ioana748 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Este foarte bine ca iei ulei de peste, te ajuta in multe privințe.
Avand sistemul nervos si digestiv echilibrate, ai si un organism sanatos.
Multa sanatate, ma bucur ca esti bine.

| Dragobeta a răspuns (pentru Alexandru7890):

Rau ai facut. Iata unde ai ajuns.