Întrebare recomandată | Byzzard a întrebat:

Am 16 ani si de 6-7 luni am aflat ca am scolioza(nu mai stiu sigur daca in S, dar nu este foarte evoluata, am decat un umar putin mai jos decat celalalt). Am fost la un medic, timp de o luna, care m-a invat exercitii de gimnastica medicala. Acum stiu cum trebuie sa le fac, dar dupa acea luna nu am mai continuat cu exercitiile, decat foarte putin. Ieri am citit pe net mai multe lucruri despre aceasta boala, si as avea cateva intrebari:
1) Joc tenis de masa de vreo 3-4 ani, iar in primul an jucam foarte des, chiar si cate 5-6 ore pe zi. Doctorul mi-a spus ca asta ar putea fi cauza, iar pe net am citit ca n-am voie sa fac miscari bruste... Pot continua sa mai joc, sau trebuie sa ma las?
2) Am voie sa fac flotari si tractiuni?
3) Pe net am citit ca aceasta boala nu poate fi niciodata vindecata, doar sa stopezi evoluarea acesteia, si ca nu pot cara greutati. Este adevarat? Deci n-o sa mai pot niciodata sa car greutati?
Funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| micurutza2005 a răspuns:

Poti sa faci tenis dar mai usor nu atatea ore doar de distractie.cel mai bine ar fi sa te apuci de inot medical zilnic daca se poate asta inseamna un antrenor care sa iti dea stiluri de inot care sa te ajute la coloana dar in general inotul e cel mai complex si bun sport pune in miscare toate grupele de muschi si ajuta coloana. uite de exemplu fiica mea a avut un antrenor de inot care era fost campion iar acuma ara kinetoterapeut si in timpul liber facea cursuri de inot si am vazut ca veneau multi cu probleme medicale de tot felul la el sa faca inot si intr-un an au facut progrese cei cu scolioza si fiica sa avea, nu stiu daca se vindeca total dar ameliorari sant multe facand inot mai ales medical care este tintit pe bolile respective mai ales inotul pe spate e cel mai bun.incearca si sportul asta e mai bun ca tenisul pentru tine. flotari poti si tractiuni usoare care sa nu solicite foarte mult coloana.inot cam o ora jumate pe zi e bine daca poti. pozitia in care stai pe scaun sa fie tot timpul controlata sa staidrept sa nu cari ghiozdanul cu multe carti pe spate iti trebuie unul cu tija metalica incorporat sa nu indoaie coloana fiica mea are ghiozdan din acela deci tot timpul sa iti corectezi pozitia corpului sa fi atenta cand mergi nu sta aplecata mergi cu mainile la spate ca sa impingi umerii in spate si sa se indrepte coloana.

| Byzzard explică (pentru micurutza2005):

Nu o sa am unde sa fac inot, decat acum pe timp de vara... in schimb o sa fac exercitiile de gimnastica medicala, o ora 3 zile pe saptamana cum le faceam inainte. Dar o sa mai pot vreodata sa fiu la normal? sa fac orice fel de tractiuni si sa pot ridica greutati?

| micurutza2005 a răspuns:

Din pacate cred ca perfect nu vei fi dar cu multe exercitii pentru scolioza o sa mai indrepti din problema.nu ar fi indicat sa ridici greutati si tractiuni pentru coloana ta ti-am mai zis doar exercitii care sa nu solicite negativ coloana ci din acelea tintite pentru boala ta exercitii medicale, pacat cu inotul era super terapia, daca puteai face. numai sa ai grija de acum fara eforturi mari sau bruste in rest e ok.asta e viata lupta sa indrepti cat poti din coloana prin pozitia dreapta corecta cand stai pe scaun si astfel o vei obliga cumva si pe ea sa se alinieze cat mai drept pentru ca daca vei sta aplecat si coloana va tinde sa se incline in partea respectiva.

| qpDarkhot a răspuns:

Deci,nu ridica lucruri grele, deloc, scolioza poate fi vindecata printr-o vizita la un medic specializat si prin ore de terapid si ce mai faci acolo, eu una am tot 16 si am si scolioza si nu am facut nimic ca sa o vindec, doar incerc sa imi mentin coloana dreapta, succes

| Ruxandra15 a răspuns:

Ai in fata o dovada cacacelea sunt minciuni.Eu fac bedmInton si tot asa mi s-a zis. Fac cumparaturi deci car in jur de 8 kg intro mana iar in cealalta maxim 4 nu pot altfel. Da ai voie normal sa faci orice sport.