| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Am 19 ani și sunt o fire slăbuță(la kg mă referlaughing). Însă incheiatura mâinilor îmi dă mult de gândit,mi se par mult prea mici,chiar am măsurat-o și am o circumferința de 14, 5cm.
Normal sigur nu e sa am atât, însă aveți idee cu ceva exerciții pot să măresc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru intarirea oaselor (si a musculaturii), trebuie sa faci o cura de intarire cu calciu si alte minerale (magneziu, fosfor etc.).
Am avut ocazia sa lucrez intr-un sat, aproape un an de zile, iarunde m-am cazat aveau si o bivolita. Fiecare dimineata si seara am baut cate un litru de lapte de bivolita si am mancat si multe produse lactate facute "la casa" (cas, branza, urda, smantana etc.), precum si mancare taraneasca "cala bunica acasa"... happy
Rezultatul: greutatea mea corporala a crescut de la 64 kg (cat am fust ani in sir inainte) la 84 kg (sub care nu reusesc nici cum sa slabesc de atunci).
La radiografiile facute inainte- si dupa acest"tratament" se vede clar: toate oasele mele s-au ingrosat substantial, grosimile lor aproape s-au dublat.

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru Bula):

Interesant.Mulțumesc frumos de sfaturi!

| Violleta2022 a răspuns:

Scheletul uman difera de la persoana la persoana.
Unii avem oase subtiri si delicate, altii mai mari si butucanoase. Asta fiind mostenire de la parintii nostri, neputand modifica osatura in vreun fel, dar putem sa o "imbracam" cu muschi si grasime.
Din pacate, incheietura mainii nu va fi mai groasa, deoarece acolo nu avem nici muschi si nici grasime.
Incearca sa mai iei cateva kg in plus, daca esti slabut si eventual sa-ti mai cresti masa musculara, fiindca ti se va modifica asteptul general.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mărimea încheieturii depinde în mare parte de oase, deci, dacă faci masă musculară nu o să se schimbe prea mult.

| Dana1999 a răspuns:

Trebuie să ridici greutăți, sa faci flotari etc.

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru Dana1999):

Am in ceput sa fac zilnic de vreo 2 lini cate 30 minute flotări, tracțiuni, ridic și ceva greutăți, la incheiatura nu -i nici diferența, diferenti am inceput sa vad doar pe partea abdominala.

| Dana1999 a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Oasele se dezvolta cand incepe sa creasca masa musculara, poate dura ani de zile. Mergi la sala cand se deschid!

| Simpatic a răspuns (pentru Dana1999):

Incheieturile nu se dezvolta cu greutati, si eu am incheieturi relativ mici si am lucrat cu greutati de halterofil inca de la 18-20 de ani, deci trebuia sa am incheieturi de cioban, dar nu e asa
Incheieturile mainii se dezvolta doar genetic
Ceea ce mai poti dezvolta foarte putin este antebratul caci pentru el exista exercitii specifice, de aceea cei de la skandenberg au o asa forta ei pe langa biceps + triceps antreneaza foarte mult si cu greutate antebratele...culturistii lucreaza si ei antebratul dar nu intens asa cum fac powerlifterii sau cei de la skandenberg

| Dana1999 a răspuns (pentru Simpatic):

Ba Da, se dezvolta, dar da tine cont si de gene. Bineînțeles că poti avea si gene bune in sensul asta dar daca nu faci sport sau nu mănânci corespunzător, ele sa nu se dezvolte.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Simpatic):

Incheieturile se intaresc prin izometrie. Izometria, spre deosebire de exercitiile cu "miscare" intareste tendoanele mai mult decat muschii.