Am in ceput sa fac zilnic de vreo 2 lini cate 30 minute flotări, tracțiuni, ridic și ceva greutăți, la incheiatura nu -i nici diferența, diferenti am inceput sa vad doar pe partea abdominala.
Scheletul uman difera de la persoana la persoana.
Unii avem oase subtiri si delicate, altii mai mari si butucanoase. Asta fiind mostenire de la parintii nostri, neputand modifica osatura in vreun fel, dar putem sa o "imbracam" cu muschi si grasime.
Din pacate, incheietura mainii nu va fi mai groasa, deoarece acolo nu avem nici muschi si nici grasime.
Incearca sa mai iei cateva kg in plus, daca esti slabut si eventual sa-ti mai cresti masa musculara, fiindca ti se va modifica asteptul general.
Oasele se dezvolta cand incepe sa creasca masa musculara, poate dura ani de zile. Mergi la sala cand se deschid!
Incheieturile nu se dezvolta cu greutati, si eu am incheieturi relativ mici si am lucrat cu greutati de halterofil inca de la 18-20 de ani, deci trebuia sa am incheieturi de cioban, dar nu e asa
Incheieturile mainii se dezvolta doar genetic
Ceea ce mai poti dezvolta foarte putin este antebratul caci pentru el exista exercitii specifice, de aceea cei de la skandenberg au o asa forta ei pe langa biceps + triceps antreneaza foarte mult si cu greutate antebratele...culturistii lucreaza si ei antebratul dar nu intens asa cum fac powerlifterii sau cei de la skandenberg
Pentru intarirea oaselor (si a musculaturii), trebuie sa faci o cura de intarire cu calciu si alte minerale (magneziu, fosfor etc.).
Am avut ocazia sa lucrez intr-un sat, aproape un an de zile, iarunde m-am cazat aveau si o bivolita. Fiecare dimineata si seara am baut cate un litru de lapte de bivolita si am mancat si multe produse lactate facute "la casa" (cas, branza, urda, smantana etc.), precum si mancare taraneasca "cala bunica acasa"...
Rezultatul: greutatea mea corporala a crescut de la 64 kg (cat am fust ani in sir inainte) la 84 kg (sub care nu reusesc nici cum sa slabesc de atunci).
La radiografiile facute inainte- si dupa acest"tratament" se vede clar: toate oasele mele s-au ingrosat substantial, grosimile lor aproape s-au dublat.