| Lolkkk a întrebat:

Am aflat ce am și îmi este foarte frică ca este colica biliara și am o piatra la vezica biliara și parintii mei îmi dau medicamente cum ar fi:no spa, nexium, nurofen și fiobilin.
Îmi este tare frica dacă piatra nu va ieși de acolo și va trebui sa îmi taie vezica biliara? Eu asta am auzit ca e singura soluție pentru o piatră mică
Cum trăiesc eu fără vezica biliară cum?
Îmi vine uneori sa plang ca nu l-am ascultat pe tata cu zaharul sau dulciurile.
Sfat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru o piatra nu trebuie sa-ti faci griji (chiar daca este).
Cu tehnica endoscopica de azi, se indeparteaza rapid.
Mamei mele (89 ani) au aplicat o asemenea interventie (prin gura), a durat aproximativ 20 minute, iar a treia zi au si externat-o.
De atunci se simte bine.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Pietrele trebuie eliminate cu medicamente potrivite nu după capul vostru. Nu iti taie nimic, doar rănește și probabil o sa te doară când se elimină. Depinde cât de mare e. Cu cât mai mare, durerea e mai mare. Nu ai ce face. Asta e. Mergi la un doctor sa îți zică ce trebuie și ce nu trebuie sa faci

| Lolkkk explică (pentru Bula):

Și nu trebuie sa îți taie neaparat vezica biliara? Eu asa am auzit

| romeo78 a răspuns:

Pietrele în corp niciodată nu se produc din cauza dulciurilor, zahărului. La dulce, diabetul se poate declanșa. Pietrele se fac din cauza faptului că nu se reușește eliminarea corespunzătoare a sedimentelor minerale.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Lolkkk):

Mai nou, sunt metode de interventie mai evoluate, non-envazive.
Depinde si de spital, de dotare, de medici.
Pentru mama mea s-a facut la Cluj, la (fosta) Medicala 3.
Trebuie sa te interesezi, in zona ta, unde se face endoscopic.

| Whitte a răspuns:

No spa, nexium, nurofen și fiobilin
Nu sunt pentru eliminarea pietrei ci pentru ameliorarea durerilor.
Vei trai fara vezica biliara dar cu regim sever.