| maradona10 a întrebat:

Am ameteli usoare (imi fuge imaginea ) am facut analize la sange si la inima am facut radiografie etc si a iesit totul foarte bine. aceste ameteli sunt ca si cum cineva ar bea un pahar de bere si il ia putin ameteli.nu am dureri de cap nimic altceva doar aceste mici ameteli.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Daniel9988 a răspuns:

Poti avea hipotensiune arteriala si asta nu se vede la analize.Ia-ti tensiunea cu ceva si daca ai maxima mai mica sau egala cu 10 iar minima mai mica sau egala cu 7, inseamna ca am avut dreptate.

| Perkoz a răspuns:

Daca esti una din acele persoane ce stau in soare fara o sapca/pălărie si bei multa apa ar fi cam si cazul sa te ia ameteala

| GeorgeBerbec a răspuns:

Ori te ridici brusc ori esti anemic. Sau poate fii si de la tensiune... Si eu patesc si le am pe amundoua dar cel mai des imi apare cand ma ridic brusc.

| Mihail3333 a răspuns:

Pentru o clipa, simti ca-ti fuge pamantul de sub picioare. De obicei, dureaza cateva secunde, timp in care reusesti sa-ti pastrezi echilibrul. Totusi, situatia nu este tocmai placuta. Multe femei au aceste stari ca urmare a anemiei sau in urma unui ciclu abundent. De cele mai multe ori, nu ne ingrijoram prea tare, dar o simpla ameteala poate fi semnul unor afectiuni ce trebuie tratate. Iata care sunt acestea, precum si cele mai comune cauze ale ametelii!
Tensiune micahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/04/ametealaart1.png

Simptome – simti capul prea usor, in special cand te ridici brusc, greturi, palpitatii si stari de lesin.
Cauze – o scadere brusca a presiunii sangelui, care reduce fluxul de oxigen spre creier. E posibil sa-ti scada tensiunea daca ai stat mai multe ore in picioare sau cand ai facut exercitii prea intense, in special la temperaturi ridicate.
Prevenire – asigura-te ca esti bine hidratata, nu sari peste mese si asaza-te sau intinde-te cand te simti ametita! Daca esti predispusa la hipotensiune, e bine sa te ridici incet, pentru a evita o crestere brusca a tensiunii in creier.
Tratament – in general, nu e nevoie de medicatie pentru hipotensiune, dar, daca problema persista, mergi la medic pentru a te asigura ca nu e vorba de anemie sau de probleme cardiace!

Infectii ale urechii

Simptome – ameteala de tip vartej, greata, care apar din senin; chiar te poti inclina spre stanga sau dreapta, parand ca esti in stare de ebrietate.
Cauze – labirintita (inflamatia urechii interne, care afecteaza auzul si echilibrul); de obicei, este rezultatul unei infectii virale.
Prevenire – deoarece majoritatea infectiilor sunt produse de virusuri, nu se pot preveni. Este important sa mergi imediat la medic, intrucat cronicizarea afecteaza permanent organele echilibrului fin si auzul.
Tratament – doctorul poate prescrie steroizi pentru a reduce inflamatia rapid. Atacul initial dureaza o zi sau doua, dar, daca ramai cu o ameteala vaga cand misti capul, trebuie sa consulti un fizioterapeut, care te va ajuta.

Boala Meniere

Simptome – vertij, greata, pierderi ocazionale ale auzului si senzatia de astupare a urechii.
Cauze – aceasta boala este determinata de fluidele in exces care afecteaza nervii ce se termina in urechea interna. Printre factorii declansatori se numara alergiile, bolile autoimune, alimentatia precara si stresul.
Prevenire – atacurile apar brusc si dureaza cateva ore. Solutiile de preintampinare sunt dieta saraca in sare, controlul alergiilor si reducerea stresului.
Tratament – medicul de familie te trimite la un neurolog sau la un orelist, care recomanda diverse tratamente: medicatie, terapii naturiste sau fizioterapie.

Anxietate/atacuri de panica

Simptome – respiratie greoaie, palpitatii, sentimentul apasarii, ca si cum nimic nu este real, sau simti ceva asemanator unei experiente extracorporale.
Cauze – atacurile de panica apar ca urmare a unor divergente sau temeri legate de membrii familiei, dar cel mai adesea se produc dupa un eveniment foarte stresant, precum o boala grea, un divort sau decesul persoanei iubite.
Prevenire – trebuie sa ai grija de sanatatea ta si sa-ti faci timp pentru relaxare si meditatie. Vorbeste cu un medic pentru a afla mai mult despre atacurile de panica si anxietate si pentru a reduce teama!
Tratament – tehnicile de incetinire a respiratiei te ajuta in timpul atacului de panica. Exista medicamente care relaxeaza sistemul nervos, pe care le prescrise medicul psihiatru. Sedintele de psihoterapie nu au efecte adverse si nici contraindicatii si te pot scapa de atacurile de panica.

Anemie

Simptome – transpiratii, palpitatii, somnolenta, oboseala, paloarea pielii, par uscat, unghii casante.
Cauze – deficienta de fier produsa de absorbtia intestinala ineficienta, disfunctiile rinichilor si ficatului in urma carora fierul se elimina prea usor din organism, carenta de vitamina B12.
Prevenire – consuma multe fructe, legume si carne slaba si evita dulciurile, o cantitate prea mare de ceai, cafea sau alcool!
Tratament – adopta o alimentatie bogata in fier: oua, carne, ficat, legume verzi, consuma seminte de ovaz. In plus, doctorul poate recomanda suplimente de fier. Nu apela la automedicatie pentru ca s-ar putea sa nu iei doza necesara! In urma analizei de sange, medicul va prescrie doza si schema de tratament zilnic de care ai nevoie.

Probleme biliare

Simptome – astenie, insomnie, febra (nu foarte mare), migrene, diaree urmata de constipatie.
Cauze – printre factorii favorizanti, se numara obezitatea si pietrele localizate la vezica biliara; apar si ca o complicatie a hepatitei ori in urma unui consum excesiv de grasimi.
Prevenire – o alimentatie sanatoasa, pastrarea unei greutati corespunzatoare inaltimii si evitarea exceselor.
Tratament – o dieta care nu solicita prea mult aparatul digestiv (evitarea consumului de carne, oua, grasimi) ar putea sa rezolve o problema biliara minora. In cazuri grave, medicul prescrie medicamente antiinflamatoare, stimulente biliare sau interventia chirurgicala

| maradona10 explică (pentru Daniel9988):

Pai unde se vede?

Si am facut toate testele pentru inima si mi-a iesit bine

Si aceste ameteli le am in continuu dar nu sunt foarte accentuate eu zic ca ii de la ochi obositi

| Daniel9988 a răspuns (pentru maradona10):

Testul de efort ti l-ai facut?