Eu nu cred ca toti. Mama mea are 60 de ani si nu a avut niciodata, de exemplu. Si despre tatal meu pot spune acelasi lucru.
Apendicita se face de la seminţe, dar nu e neapărat. Dacă te doare burta în partea dreaptă, îţi amorţeşte piciorul şi mai multe, du-te la un control. Nu vreau să te sperii, dar dacă nu te operezi la timp poate pocni (şi mori). La mine era să pocnească dacă mai stăteam o zi. Minune de la Dumnezeu că m-am dus la doctor. Te internează direct dacă ai. I-aţi o sacoşă cu iaurt sau ceva de mâncat(recomandat iaurt, mai merg şi alte lucruri uşoare).
Se ţine un regim cât eşti în spital, şi după o săptămâna.
Primele 5 zile:
- prima zi- apă, compot, ceai indulcit;
- a doua zi - asemenea + supă strecurată foarte bine;
- a treia zi - asemenea + piure de cartofi + iaurt slab;
- a patra zi - + brânză de vaci, un ou fiert moale;
- a cincea zi - la fel ca in primele patru zile + carne vita sau de pui - fiarta, 1-2 felii de paine.
Nu sunt permise 2 săptămâni: varză, mazăre, fasole, fructe crude, legume crude, prăjeli, băuturi acidulate, grăsimi.(de asta nu prea ştiam)
După ce te externează o săptămâna nu ai voie să mănânci decât ce mâncai în a 5 a zi.
După aceea, se reia treptat alimentaţia.
Uite aici simptomele:
Acestea sunt variate insa prezinta anumite caracteristici:
- durerea - are initial sediul in epigastru (capul pieptului) si periombilical, pentru ca ulterior sa-si modifice sediul in fosa iliaca dreapta, frecvent iradiind la nivelul membrului inferior drept; durerea este de intensitate diferita si variabila de la un stadiu la altul; daca initial are aspectul unui disconfort abdominal, ulterior poate deveni intensa si chiar cu aparare musculara (abdomenul devine tare la palpare)
- inapetenta (lipsa poftei de mancare), greata si varsaturile, constipatia sau diareea sunt alte simptome care pot aparea
- subfebrilitatea este posibila - febra nu foarte ridicata.
In anumite cazuri poate evolua foarte rapid fara simptome reprezentative, motiv pentru care prezentarea la medicul specialist este o urgenta; aceste cazuri sunt reprezentate de pacienti cu terapii imunosupresive utilizate in transplantele de organ si in anumite afectiuni, bolnavi cu HIV, bolnavi de diabet zaharat, afectiuni neoplazice in tratament cu citostatice, pacientii obezi.
In cazul localizarilor pelvine a apendicelui la aceste simptome se mai pot asocia tenesme rectale (crampe) cu diaree.
Aceasta se vindeca, sa zic asa, numai prin operatie
Sper ca te-am lamurit :*
Buna! pai apendicul este un tub in organism care se poate umple de resturi de mancare si cand se umple incepe sa te doara si trebuie operat. operatie este foarte usoara deci nu trebuie sa-ti faci probleme! funda:*?
Apendice are toata lumea, problema este daca apare o inflamatie a apendicelui ( asta se numeste apendicita ) si in cazul cand este apendicita acuta trebuie intervenit chirurgical pentru indepartarea lui.
Nu toata lumea va suferi de apendicita, dar totusi asta este cauza celori mai frecventa cauza urgenta chirurgicala abdominala.
Da toti oamenii au apendice. Apendicita este de fapt inflamarea acestui organ, care duce la extragerea acestuia. Daca ai apendicita te inteapa foarte tare in partea dreapta jos a abdomenului iar spre agravare duce la durere care coboara pe picior. Din moment ce ai aceste simptome trebuie sa mergi urgent la doctor pentru ca daca stai mai mult exista riscul sa perforeze si atunci operatia e mai grea. Sper sa nu fie cazul! Bafta! :* Funda?
In ziua de azi, mergi la doctor bun desigur, te operezi cu anestezie locală sau generală, cam asta este nasol că nu știi dacă te mai trezești din anestezie apoi dacă te trezești, te poți ruga la Dumnezeu să nu-ți descoere că ai cancer sau tumori prin abdomen sau sida, pe urmă poți minca căte puțin deși, dacă bei apă după trei patru zile poți mănca tot ce vrei tu mai puțin fasole și mazăre, poți incepe cu pulpe fierte un cartof fiert ceai cu păine și cu gem de casă, deci nu este nimic grav. Dar, tot ce trebuie să faci este să mergi la un doctor bun. Dacă te vei opera la doctori din ăștia din auzite, se pot intămpla multe evenimente nefericite!
Eu nu am avut probleme. Prietenul meu a avut operatia la 14 ani (acum are 24) dar la el perforase ca nu o mers la timp... oricum a fost bine.
BUNA.Apendicita se opereaza, simptomele sunt amorteala piciorului drept dureri in partea dreapta uneori febra.Eu sunt operata de 8 ani, nu e o operatie foarte grea trebuie sa te pastrezi ca sa nu ajungi laa operatie.
Ceea ce vroia fata aia să spună e că cu toţii avem apendicele:
- apendicele este o structura tubulara de mici dimensiuni atasata de prima portiune a colonului
- apendicita este boala inflamatorie a acestui organ si este considerata urgenta chirurgicala
- simptomele sunt reprezentate de durere abdominala (in general in partea dreapta, dar posibil initial sediul sa fie in „capul pieptului"), inapetenta (lipsa poftei de mancare), greturi si varstaturi, febra (dar nu foarte ridicata); trebuie insa retinut, ca nu intotdeauna apendicita acuta prezinta toate simptomele si, de asemenea, poate prezenta simptome atipice
- diagnosticul este pus pe seama datelor anamnestice, examenului clinic (efectuat de medicul chirurg), analizele de laborator si investigatii paraclinice imagistice
- tratamentul afectiunii este chirurgical si consta in apendicectomie
Că nu ''o'' mers la timp, dă-on pana mea de viață, ce limbă este și asta frate, ce aiurea sună, ''o'' fost ''o mers''! Aoleu frate!