| RAY a întrebat:

Cum e posibil sa ai trigliceride mari pe deficit caloric?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| aimullah123 a răspuns:

Pai este posibil pentru ca hipertrigliceridemia este asociata cu mai multe afectiuni precum: obezitatea, diabet zaharat, insuficienta renala cronica, hipotiroidia, administrarea anumitor medicamente etc.
Sau poate ca consumi alcool sau bauturi carbogazoase.
Sau poate sunt marite de mult timp si nu ai stiut. Poate acum sunt in scadere. Ce valoare au in cazul tau?

| RAY explică (pentru aimullah123):

Am consumat mai multe fructe luna asta sa vezi au crescut de la 209 la 265, ce sa fac?

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

O valoare foarte mare ar insemna cel putin 500. La tine nu e asa mare.
Pai restul analizelor din profilul lipidic cum ti-au iesit?

| RAY explică (pentru aimullah123):

Colesterolul bun
colesterolul rau
glicemia
toate au iesit foarte bine, doar astea si nu stiu, oare medicamentele de tensiune au crescut, pe net scrie ca ele pot cauza, am slabit 10 kg in 4 luni,cu restrictia asta,am facut sport doar in casa, doctorita spune ca carnea cica, dar consum un gratar doar atat, fara ulei, fara grasimi

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

Aaa pai daca restul ti-au iesit bine inseamna ca nu esti bolnav. Poti sta linistit. Ar trebui sa iti suni medicul de familie si sa il intrebi daca pastilele pe care le iei pot creste trigliceridele si daca este nevoie sa iei tratament ca sa le aduca la normal. Daca zice ca nu e nevoie incepe sa incluzi in dieta ta alimente care scad trigliceridele.

| Mosotti a răspuns:

Displipidemia nu este neaparat cauzata de greutate si alimentatia necorespunzatoare, poate fi si congenitala adica mostenita genetic. Stiu antrenor de sala care arata brici, se ducea la consursuri, avea la 30 ani colesterolul 300! Desi trebuia sa fie sub 200, dar mama lui avea colesterol genetic desi si ea arata slaba si se alimenta corect.
Deci sa nu ne mai amagim!

Oricum se vede dupa ce se atinge o greutate normala.
De ex eu in nov 2006 aveam 85 kile la 1, 7 m, sedentar si aveam trigliceridele chiar mici, colesterolul bun.
Aia e!
Chiar si tensiunea poate fi congenitala fara absolut nici o treaba cu obezitatea. Gramada de oameni slabi si ok au tensiune de tineri, ca parintele de sex opus avea!

Dar sigur poate apare temporar de la obezitate si alimentatie incorecta, insa dupa ce trece, se duce si tot ce iese prost la analize, inseamna ca nu este genetic.
Asa ca verifici asa, dupa ce slabesti la greutatea normala, dupa un timp (nu chiar imediat, dupa 6 luni minim de dupa slabire si mentinere) cum arata trig, colesterol, glicemie, si te clarifici.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Dar tensiunea mica dimineata si mica seara? mai ales tensiunea distolica mare ce inseamna?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Aia sistolica mare poate duce la accident vascular, aia diastolica mare poate duce la infact.
Daca e mica e mai bine decat mare, nu e bine nici asa, dar e mai de preferat. Dar sa fie stabila, nu oscilanta.

Iar dupa efort, cum au mai zis si altii, mai odihneste-te, nu exagera, masoar-o sa vezi cum e si ce si cum.

Dimineata e 100/70
dupa masa 110/75
seara 130/90

E buna! Aia 90 e putin cam mare dar merge si asa.
130 e brici, e sub 140? E normala. Aviatorii au 120-125.
Deci esti in limite normale.

Citeste si aici:
https://sendo.info/ro/tensiunea-diastolica-mare/

130/95 =ma sperie ca am risc de infart
doctorita mi-a spus sa numai iau tratament de tensiune, multe sfaturi proaste mi-a dat tampita aia, dar nu e periculos asa sa fie adica dimineata 100/70 iar seara 130/95?

Nu-ti mai fie frica! Ce o fi o fi, daca faci infact mai asa, se rupe firu repede, nu te speria, na zic si eu mai in gluma mai in serios, ce sa fac.
Bine ca nu aialalta sa ramai damblagiu si nici sa nu mori.

Din moment ce esti in limitele normale si dim si seara, nu conteaza, cel putin la sistolica, la diastolica nu stiu, ca majoritatea o au pe sistolica mare. O ruda de 72 ani a facut infact si avea si aia si ailalta tensiune buna, deci cum e norocu!

Nu te mai speria asa, ca oricum nu te ajuta. Iti face mai rau sa stai mereu in frica.
Ti-a scos tratamentul ca sistolica e foarte buna, acum nu stiu daca actioneaza si pe diastolica tratamentul.

Aaaa deci exista tratament diferit si pentru aia, 72 de ani eu am 30 de ani, luni merg la un cardiolog sa vedem de un tratament nou, am eu doctori da na cu corona sunt in concediu

Da, du-te sa vedem ce zice. Exista trat diferit, depinde de om, trat se personalizeaza, dar nu neaparat dupa varsta.

Daca stai jos pe spate si nu poti respira ce este? Sau te trezesti din somn ca sufocat?

Poate fi si anxietate aia cand te trezesti ca sufocat, multi au asa de la anxietate si nu ca au ceva real.
Nu stiu ce este cand stai pe spate si nu poti respira.

Întrebări similare