• O cura cu 1-2 pahare/zi de moare (zeama acra) de varza, prin continutul de vitamine, stimuleaza circulatia sangelui la cei care sunt sensibili la frig.
• Cataplasme cu malai si hrean ras (cantitate dubla de malai fata de hrean) amestecate bine si puse cu ajutorul unei folii de plastic pe picior. Apoi se pun sosete. Se tine toata noaptea. Compozitia se poate refolosi timp de o saptamana, daca este pastrata la rece. Se face apoi pauza 3 zile. Pentru a imbunatati circulatia sunt suficiente 3 nopti de tratament.
• Usturoiul are efect vasodilatator mai ales pentru arterele periferice cerebrale, retiniene si ale membrelor inferioare, previne formarea cheagurilor si a trombozei.
• Se fac bai locale cu 200 g fructe uscate de castan si maruntite, la 4-5 1 apa, zilnic, cu o durata de 1/2 h, in cure de 12 zile/luna, 3 luni, reluandu-se dupa alte 3 luni de pauza.
• Bai cu urzici; se bea vin de urzici.
• Ceai de salvie (2 cesti/zi). Se fierbe un minut, din cauza uleiului volatil.
• Sa se consume : varza, afine, papadie, hrean.
• Ulei de salvie, lavanda, ienupar, rozmarin, cimbru.
• „Stimuven", unguent romanesc pe baza de spanz.
• Tinctura de castane: se maruntesc (cu masina de tocat) castane, apoi se pun intr-un borcan si se acopera cu alcool. Se agita o data pe zi. Dupa una sau doua saptamani se strecoara storcand castanele.
• Infuzie din 40 g pelin si menta (in cantitati egale) in 2 1 de apa clocotita. Dupa 15 min. se strecoara, se pune intr-un lighean si se tin picioarele in aceasta infuzie cate o ora/seara, vreme de 5 seri la rand.
Pentru a imbunatati circulatia se folosesc unguente cun ar fi Apirevenul, produs de Institutul Apicol, ori cele pe baza de arnica.
Multa sanatate.
In plus, sa nu fumezi, sa nu faci exces de alcool, sa mananci putine dulciuri si grasimi si sa faci cat mai mult exercitiu fizic.
Eu am decis sa incerc sa mi-o reglez prin acupunctura, ramane sa...strang bani, pentru cateva sedinte!
Am auzit ca daca iti inmoi picioarele in apa de la urzici fierte iti trece! Asa mi-a spus bunica! In copilarie o vedeam mereu ca face asta!
Miscare fac tot timpul .joc fotbal in fiecare zi si sunt destul de atletic.(chiar numi lipseste exercitiul fizic) da trebuie sa recunosc ca mai scap la bautura si mancare eu cred ca e ceva genetic/biologic
Si eu sunt la fel si chiar astazi am incercat sa ma informez mai mult despre subiectul asta. Sfaturi am gasit mai multe: masajul, miscarea, ceaiul de iasomnie, presopunctura; am gasit chiar si o crema : http://www.life-care.ro/......&id=250465
Eu pot sa zic doar ca atunci cand fac miscare sau masaj (de 2 ori /saptamana) ma simt mult mai bine din toate punctele de vedere. O sa revin daca mai gasesc ceva.