Auuuuu... Draga anonim stai linistit, ca si orice alta pastila cu, compozitie chimica, exista si reactii adverse. Nu te panica. Pina si banala aspirina are o griaza de reactii adverse, nu cred ca mori tu ca ai luat un algocalmin. In prescrictia medicamentului sunt enumerate toate reactiile adverse ale medicamentului, mai dese sau f rare. Stai linistit.,.
Este o reactie adversa foarte rara, adica apare la foarte putini pacienti. Este mortala intotdeauna de aceea este mentionata si administrarea trebuie facuta numai la indicatia medicului (ca sa il iei numai cand ai cu adevarat nevoie). Nu poti scapa nicicum de efect, doar ca probabil nu esti tu acela unul dintr-un milion care va face reactia adversa.
Poti face agranulocitoză de la orice pastila de algocalmin pe care o iei. Luand mai multe, riscul este evident mai mare. Nici nu ai cum sa il iei des, se da numai cu prescriptie, ceea ce inseamna ca nu il iei niciodata dupa ureche, ci numai cand medicul ti-a spus clar sa iei algocalmin pentru o anumita problema. Mi-e greu sa cred ca nu isi face efectul daca este luata corect, mai degraba cred ca ai luat-o tu aiurea, fara indicatie emdicala, posibil intr-un abces dentar (trebuie sa rezolvi problema dentara, nu e cazul sa iei antialgice fara tratament stomatologic)
Am deja o folie de pastile acasa de ceva timp, ideea este ca nu ma pot duce la dentist la ora asta si pe langa asta am de invatat si nu ma pot concentra de la durere, abces nu e ci o alta problema dentara, m-am speriat deoarece am citit despre efectele devastatoare ale algocalminului, dar de asemena am citit ca nu s-au inregistrat cazuri de aranulocitoza la noi din cauza acestui medicament.
Foarte rau ca ai acasa astfel de pastile. Regula spune ca pastilele cu reteta ramase dupa un tratament se inapoiaza la farmacie, nu se tin in casa. Daca nu te poti duce la stomatolog la ora asta, poti incerca caldura locala, un antiinflamator de tip nurofen, dar NU un medicament care se ia numai cu prescriptie si care nu ti-a faost prescris tie acum.
Asa cum ti-am spus, agranulocitoza indusa de algocalmin este extrem de rara si a fost intalnita in doar acteva cazuri in lumea intreaga. Este extrem de improbabil sa te afecteze. dar este ingrijorator ca abuzezi de emdicamente cu reteta in felul asta, ar trebui sa fii mai responsabil.
Nu este nimic grav cat nu iei mai mult de 2 in acea zi deoarece este puternic dar stai linistit
anonim_4396 întreabă: