| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Am citit că doza maxim recomandata de zahar/zi este in jur de 40g.
Am stat in aceasta seara și am analizat cam ce consum eu pe zi, iar după analiza făcută mă duc spre 80-100g.Și nu mă omor foarte mult cu dulciurile, balanță fiind inclinata mult de (o doza de suc (cola de regula, 1-2 bucatele de ciocolata și chipsuri maxim o pungă pe zi...cam astea sunt dulciurile pe care le consum cel mai des, nu obligatoriu toate intr-o zi)
In concluzie, e așa rău 80-100g zahar/zi? Sincer in zilele noastre aproape orice are zahar, iar 40g/zi e destul de greu de controlat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca ai acasa bicicleta fitness si pedalezi la ea 10 km dupa ce consumi 100 grame zahar cred ca vei trai 100 de ani
Altfel da este o cantitate mare, care te imbolnaveste in timp
Dar nimic asa deodata
Zaharul e cam cel mai mare dusman al omului, si e si cel mai "dulce" lucru
O alta prostie pe care au facut-o producatorii de sucuri si nu numai sucuri, este ca folosesc inulcitori artificiali in loc de zahar precum aspartamul, asta e de 40 de ori parca mai dulce decat zaharul dar este cancerigen, deci au schimbat pe Naiba cu Dracu, vorba aia" ce vrei ba...niste tarani "

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru Simpatic):

Fac sport,adică fotbal,cu greutatea stau bine,chiar sunt puțin sub cea normala. Problema cu greutatea in plus nu o sa am niciodată, orice as mânca.
Dar na, zaharul asta nu e bun, și nici nu ai cum să-l eviți, aproape orice bagi in gura are zahar?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

De fapt, doza recomandată e 20 gr. Zahărul e un drog, chiar e bine să reduci din el cât de mult poți. Cola nu mai zic...