Am recomandat pentru calmarea durerilor de stomac din pricina gastritei, zeama proaspătă de la cartofi cruzi dați prin răzătoare. Nu are gust bun, dar efectele sunt foarte bune.
Rețeta am găsit-o în cartea "Sănătate prin alimentație" din librăria SolaScriptura.
Murăturile sunt bune, dar nu cele în oțet.
Am o gastrita care se activeaza la alcool, bauturi carbogazoase si cafea, de la mancare nu patesc nimic, doar daca mananc in cantitati prea mari.
Gastrita nu se bucura cand consumi muraturii, iti spun din experienta, si eu am ficatul hepatc non alcool, slabesti si revi la normal, in caz contrar e caz de cancer
RAY, mai bine ramai la calculatoare, bati campii mai rau decat bunica-mea inainte sa dea coltu'.
Și eu tot din aia iau când fac sarmale, este bună, are aceleași proprietăți, că doar e fermentată, normal, nu e ca cea pusă în casă la butoi. Dar poți să îți iei un butoi mai mic sau chiar un borcan, și să iei o rețetă de pe internet de varză murată să îți pui chiar tu, dacă vrei să consumi cât mai des, și să bei si zeama, care și ea are proprietăți.
Pana si pe site-ul asta de doi lei de mi-ai trimis tu cu informatii scrise de unu oarecare nu zice nimic de mancarurile murate ci de cele murate in otet cum ar fi castravetii care sunt la tot pasul.
https://med.ro/nutritie/regim-gastrita/
E cam mare bataie de cap, am avut, nu stiu, poate o sa pun, multumesc oricum esti o scumpa!
Stiu ca si zeama e buna dar varza insasi merge mai bine la mine pentru ca am hiperaciditate.
Nasol, acum na, iti dai seama ca probabil fiecare organism reactioneaza diferit si regimul ar trebui personalizat.
Depinde si de varza, asta de am luat-o cred ca e din China, e tare si are un gust cam diferit, dupa ce am mancat am avut ceva gaze si nu prea mi se pare ideala. Aia romaneasca facuta in casa imi merge bine.
___Enzo întreabă: