anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cumpărat un tricou de pe olx, era cu etichete și avea un miros frumos, nu știu ca și cum ar fi spălat, acest gând ma ducea la ideea ca ar fi fost spălat dar l-am purtat. Doar 10 minute cât sa fac niște poze și de atunci simt ca o electrizare pe corp sau gen ca ar mișuna ceva, deja de ieri simt chestia asta de când l-am purtat. Pe eticheta scrie 100% cottone și algodon. O fi o reacție de la material sau ce naiba? Oare cât o sa dureze pana va dispărea? Eu deja ma gândesc la ce e mai rău nu pot sa îmi dau seama de ce simt asa ceva pe tot corpul pana și în par simt.
Ofer fundă celui mai bun răspuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mllaf a răspuns:

Niciodata nu purta articole vestimentare la mana a doua inainte sa le speli, indiferent de miros!(sau chiar si hainele noi-noute)Unii oameni sunt f rai si ar putea da cu spray-uri pentru diferite insecte, sau mai stiu eu ce! Incearca sa iti faci un dus in care sa folosesti geluri pe baza de plante, sau sa iti faci o baie de ovaz, functioneaza(inaine, verifica pe o portiune mica de piele si asteapta cam 40 de min, sa vezi daca iti face bine sau iti face mai rau). Daca exista o parte unde simti mai multe mancarimi, poti sa pui o compresa cu gheata sau cu apa rece, si o sa mai calmeze mancarimea! Din cate stiu, senzatiile astea de mancarimi sunt cauzate si de sunconstientul nostru, deci incearca sa nu te mai gandesti la ele! Sper ca o sa te ajute!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mllaf):

Tricoul avea 2 etichete și erau ale lui nu știu dacă la purtat și o pus altele chestie e ca de atunci simt pe tot corpul chiar și în cap electrizare /ca și cum ar mișuna ceva cred ca furnicături da nu sunt sigur. Sper sa nu fi contactat ceva
Mersi frumos, sper sa scap de chestia asta ma enervează rău

| MaryMaria333 a răspuns:

Randul viitor sa te inveti minte sa le speli inainte de a le pune pe tine ca nu sti de la cine l-ai luat! Si da, poate sa fie nou nout cu 10.000 de etichete ca poate inainte sa il fi livrat catre tine sa nu care cumva sati fi dat cu ceva pe el. Mirosul ala frumos nu te gandi cum ii neaparat de la detergent, mai poate sa fie si de la toate draciile printre care un praf deala de care sa te manance pielea pentru farse. Alea poate miros frumos dar cand te atingi de ele dispare "frumosu" ala. Sper ca ai invatat cv din asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MaryMaria333):

Lam luat eu direct de la vânzător, 10 minute l-am purtat cât sa îmi fac niște poze, sper sa fie de anxietate sau sa scap dacă nu îmi blestem zilele. Îți dai seama ca nu o sa mai repet de 2 ori aceeași greșeală, mai aveam gen asa electrizari în par de la stres anxietate dar acum e pe tot corpul, parca sa mai domolit puțin. Sau o fi de la materialul tricoului nu știu, pe eticheta scrie bumbac cottone și algodon nu știe ce e. Blestemat sa fie virusul asta, eu de obicei îmi luam din mall haine nu de pe olx dar mi-a plăcut foarte mult tricoul. Mai are rost sa îl port tu ce spui? happy

| MaryMaria333 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu te simti bine in el nu il mai purta chiar daca til place atat de mult!
+nu-i recomandat sa porti haine sintetice ca nu-s chiar ok. Mai si transpiri f usor in ele

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MaryMaria333):

Ce înseamnă algodon ce material e? Bumbac sau fibra sintetica? Și de ce nu e recomandat sa porți haine sintetice?