| smiley92 a întrebat:

Am dat in trecut traseul de 7 ori si nu am reusit sa il iau, sala o iau cu brio de fiecare data 25-26 puncte dar la traseu nu stiu ce se intampla ca tot am ghinion emotii, stres, panica.
Chiar daca conduc destul de bine cu instructorul, cu politistul parca as fi singur pe barba mea prin aglomeratie iar politistii astia taie tot la orice greseala si se aduna puncte cu nemiluita.
Cand am mai dat examenul era cald si de la emotii cred transpiram, eram si panicat pe unde ma mai poarta incepeam sa fac greseli.
As putea sa iau ceva inainte sau in timpul examenului? Am mai luat cerand de la farmacie Magnevie Stress Resist dar nu stiu daca au avut vreun efect, o cunostinta mi-a spus ca a luat Vagostabyl inainte de examen, in timpul examenului am citit si mi-a spus la farmacie ca nu prea exista ceva sa nu creeze somnolenta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Ar fi bine sa urmezi ce ti-au dat medicii.
Incearca-le pe amandoua, in zile diferite si urmareste cum te simti.
Poti incerca si Aswaganda la nevoie, dar SedatifPC este mai indicat.
O cura cu MagneB6 nu ti-ar strica.

24 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu ai voie să conduci dacă iei calmante.

| smiley92 explică (pentru mihai69):

Asta e clar, dar poate exista si alte metode sa imi spuna cineva care a trecut prin asta sau are cunostinte in aceasta situatie si le-a depasit.
Am inteles ca poate ar fi testosteronul scazut, ceva de emotii care se ia inainte de examen...

| gabicoo a răspuns:

Încearcă să te faci pilot de MIG 21. Dai traseul doar o singura data.

| smiley92 explică (pentru gabicoo):

Altceva nu ai de facut decat sa dai raspunsuri la bascalie? Intreb pentru un prieten.

| gabicoo a răspuns (pentru smiley92):

Spune-i prietenului tău imaginar că dacă vrea să-și găsească gagică trebuie să aibă cât de cât ceva minte în cap și un aspect fizic cât de cât decent. Știi cum se zice in popor: Și urât și fără minte.

| smiley92 explică (pentru gabicoo):

Tu esti prietenul ala imaginar care da raspunsuri aiurea la toata lumea pe aici pentru +1.

| ioana748 a răspuns:

In primul rand sa nu bei cafea sau alte energizante chiar si cu o zi inainte.
Sa te odihnești si sa bei ceai de tei si sunatoare.
Poti lua propranolol de 40, vreo trei pastile inainte cu o ora de examen, te mai linisteste.
Este una din substanțele componente ale distonocalmului, care nu provoaca somnolenta.
Poti incerca pana atunci sa iei doua pastile cand te scoli dimineața, vei simti ca esti mai linistit.
Inainte sa te urci in masina elimini tot aerul din piept.
Poti invata si exercitii de respirație pentru atac de panica, gasesti pe net si sunt utile.
Mai este ai SedatifPC pe care il poti incerca inainte de examen si vezi cum te simti.
Dupa atatea incercari, deja esti obisnuit cu acest examen si emotiile ar trebui sa fie mai estompate.
Bafta,

| smiley92 explică (pentru ioana748):

Mie mi-a prescris medicul de familie cat si cardiolog ani in urma Concor 2.5 gr la nevoie, nu am mai luat demult.
Pot lua Concor inainte de examen in loc de propranolol? Observ ca e tot beta-blocant.
Am luat SedatifPC la recomandarea unei farmaciste pentru cateva zile si parea ok, la un plafar mi-a recomandat MagneZen care contine Ashwaganda si am auzit pareri bune dar Ashwaganda luat des sau in exces poate duce la efect invers am citit, precum la stari de depresie.

| Goddessss a răspuns:

Fără supărare, dar condusul nu e pentru oricine.
cauta - ti alte pasiuni sau necesități.

| smiley92 explică (pentru Goddessss):

Am auzit vorba asta, pastreaz-o pentru tine. Sunt care au luat dupa 10 incercari iar acum conduc fara probleme si fara evenimente.
Trebuie sa iau permisul numaidecat, incerc pana nu il iau. Voi incerca si pe cutie automata.

| ioana748 a răspuns (pentru ioana748):

Multumesc pentru funda,
Multa bafta,

| smiley92 explică (pentru ioana748):

Cu drag! Data asta sper sa fie cu noroc, daca nu ramane sa incerc si pe cutie automata.

| ioana748 a răspuns (pentru smiley92):

Da, incearca pana reusesti.
Daca iti este mai usor pe automata, de ce nu?

| Violleta2022 a răspuns:

Asta nu-i ghinion, ci un semn ca nu esti apt sa sofezi si este recomandat sa ramai pe veci pieton, fiindca nu esti capabil sa manevrezi o masina si esti un pericol mare pentru trafic.

| smiley92 explică (pentru Violleta2022):

Ba da, e ghinion. O sa încerc pana se plictisesc aia de mine. Câți sunt care nu cunosc legislația și conduc, câți sunt care au luat după zeci de incercari și iau pana la urmă pentru ca nu toți prind îndemânare după 28 de ore, nu toți au mașina acasă sau părinți cu permis, nu toată lumea se considera sigură în trafic ca dacă ești tu atent e și celalalt. Sunt tot felul de nebuni, întra în tine ca vrea sa se sinucidă și ia și alte vieți.

| Violleta2022 a răspuns (pentru smiley92):

Cand ai doua maini stangi si nu poti coordona mintea cu mana de pe volan si cealata de pe schimbatorul de viteze si cu piciorul pe pedala corecta, risti sa apesi pe acceleratie in loc de frana si sa omori pe cineva, de aceea este mai bine ca cei care nu se pot conecta si coordona miscarile, sa nu ajunga niciodata soferi.
Trebuie sa fii tu constient de ce esti capabil si de ce nu, fiindca soferia nu este de tine.

Ramai la ideea ta ca nu sunt pentru asta, eu știu ce am de făcut și că trebuie sa îl obțin. Numai bine!

Aici nu-i vorba de ideea mea, ci de faptul ca tu nu esti capabil sa manevrezi o masina si asta ma sperie teribil, fiindca unul care nu poate stapanii masina este un adevarat pericol pe sosea, punand viata altora in pericol.

Cum ai ajuns la concluzia ca nu sunt capabil sa manevrez o mașină?

"acum 22 ore | smiley92 a întrebat:
Am dat in trecut traseul de 7 ori si nu am reusit sa il iau, sala o iau cu brio de fiecare data"

Simplu: ai spus ca ai picat de 7 ori, deci esti incompetent sau neindemnatic!

Cand pici 1 data sunt emotiile de vina, a doua oara poate-i ghinion, dar de 7 (sapte ) ori?
Atunci nu pot spune decat ca nu esti facut sa sofezi niciodata, fiindca esti incapabil sa manevrezi o masina.

Și dacă îți spun ca o data am picat de la emoții și ca nu m-a învățat mai nimic primul instructor, se enerva dacă îl întrebam ca eu trebuia sa știu, al doilea dai sa meargă și nu spunea ce trebuia sa învăț, al treilea decent dar nu am făcut legislația cu el iar prin aglomerație la examen când esti un șofer cu experiență dacă se descurca. Cat am umblat cu ocaziile, buzurile am observat tot felul de șoferi imprudenti și aia de ce au permisul. Acum cu instructorul actual am făcut legislația, atent sunt acum depinde sa nu ma pierd ca la examen conduci prin aglomerație ca începător ceea ce nu e ok nici când ai permisul câteva luni. Chiar și instructorii, polițiștii recomanda elevilor ce iau permisul sa nu conducă în aglomerații.

3 instructori, 7 examene picate, wow...dar asta nu-i deloc bine si sa-mi fie cu iertare, aici nu mai este instructorul de vina, nici emotiile, ci lipsa ta toatala de indemnare au coordonare.
Am luat permisul dupa doar 15 ore de sofat, din prima, examen sustinut cu Comandantul politiei, fiindca pe vremea aia el lua pe cei carea aveu 26 de puncte la sala si cu toate emotiile avute si incurcaturile in care politia avea voie sa te bage pe vrema aia, m-am descurcat fara cusur si am luat permisul din prima. De atunci am sute de mii de km parcursi fiindca am sofat multi ani in tara, imediat dupa revolutie si apoi in occident, unde nu se poate trai fara masina, fiindca distantele sunt imense.
Deci stiu foarte bine cu ce se manaca soferia si eu nu te vad pe tine capabil sa sofezi o masina, in conditiile in care ai spus ca ai schimbat deja 3 instructori si ai picat totusi 7 examene.

Vorbesti numai prostioare fără a avea prioritatea cuvintelor. Te-ai întrebat pe ce orașe am dat examenele și câte ore de conducere am făcut pe acolo? Te-ai întrebat dacă cei care au luat după 15 ore de conducere dacă nu cumva au condus înainte ilegal? Tu te-ai născut învățată cu reflexe de șoferiță?
Te-ai intrebat dacă am dat și eu cu comandantul și dacă am dat de doua ori cu el? Te-ai întrebat de câte ori am dat pe un dosar ca am fost la 3 instructori? Te-ai întrebat cum iau alții permisul ca nu știu sa citească și luau sala cu bani ca nu aveau nici diploma de școală generala? Numai atât ai în cap, ca am dat de 7 ori și ca nu îs pentru șoferie. Eu ma opresc aici ca nu am cui da explicații.
O zi bună!

Mai copile, stiu ca vorbeste frustrarea din tine si nu ma dorea ce spui, fiindca habar nu ai ca sunt oameni nascuti cu indemanare si oameni care au doua mani stangi si lipsa totala de coordonare.
Nu am nevoie sa intreb cum iau altii permisul, ca aici discutam numai de tine si de cele 7 esecuri ale tale, de care inca nu esti constient.