Rugina este roscata, nu neagra.
In interior nu poate intra "rugina", prin capac.
Ce ai vazut tu (de culoare neagra) SIGUR nu a fost rugina, iar daca conserva era alterata, atunci SIGUR mirosea de la o posta.
Mananca sanatos, nu vei pati nimic.
Rugina (bioxid de fier, si urme de monoxid si trioxid de fier), in sine ar fi aport sanatos de fier la prima vedere, dar din pacate, in porozitatea ei si in prezenta umiditatii, se dezvolta si conserva bacterii periculoase, si chiar si virusi.
Poate nu rugina, dar mirosea a fier! Si era mult în interior, nu doar o dungă pe marginea capacului!
A mirosit cateva bucati de fier si... nu miroasa deloc '
Pentru a mirosi, substanta trebuie sa se evapore, sa ajunga sa pluteasca particulele in aer.
Tu probabil ai confundat ceva.
Fierul nu miroase până nu îl atingi cu mâna, eu am luat cu degetu si am mirosit, ca altfel cum ai zis tu nu se simțea nici un miros!
E chimie de baza, când ne învăța la școală când te joci cu o monedă în mama miroase a metal!
NU metalul miroasa, ci eventual compusii chimici (oxizi) produsi de transpiratia pielii.
Aia ziceam, ca transpirația/uleiurile de pe piele activează mirosul, am curățat capacul dar nu am văzut metal expus, ce putea fi atunci?
Metalele nu au miros. De cate ori sa mai repet?
Tu poate ai vazut ceva depunere pe exterior, iar in interior putea fi si o usoara oxidare a continutului borcanului, daca a prins un pic de aer.
Mindfulness întreabă: