Întrebare recomandată | alexa680 a întrebat:

Am facut un avort (chiuretaj) acum 5 zile si am sangerari, azi am vazut si un cheag destul de mic ma doare foarte tare burta cu totul abia mai merg am unele crize puternice, mi-e frica sa nu fie ceva grav, oare sa fie vb de o complicatie? A mai trecut cineva prin asa ceva? Sarcina nu o puteam pastra era oprita deja din evolutie(specific) insa acum mi-e frica de starea mea de sanatate cand merg ma doare undeva prin zona buricului si jos sub burta. Sfaturi de la cei ce au fost sau cunosc situatii va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu e normal sa te doara burta dupa 5 zile de la chiuretaj.Ai facut probabil, o endometrita post avort. Du-te la medicul care te-a chiuretat pentru control. S-ar putea sa ai nevoie de tratament antibiotic si inca un chiuretaj.

| fgsxbfhg a răspuns (pentru Abh):

Tu probabil nu ai tercut niciodata si nu sti ce este un avort. este normal sa te doara o luna de zile spune medicul ca vei avea dureri aproape insuportabile... este chiar foarte normal. dar dupa 7 zile trebui sa mergi din nou la medic pentru a face o evaluare.

| Abh a răspuns (pentru fgsxbfhg):

Draga mea, lucrez in ginecologie cu femei care sufera chiuretaje, asa ca stiu ce vorbesc. Durerea de burta nu trebuie sa persiste mai mult de 2-3 zile daca chiuretajul a fost facut in conditii normale si nu exista complicatii ulterioare( endometrita, perforatie uterina).

| Here4u a răspuns:

Nu te-ai gândit că, mai bine ai vorbi cu doctorul? happy

| Azµre a răspuns:

Cel mai bun sfat mai vezi medicul odată. Să nu apară complicații ceva.

| fgsxbfhg a răspuns:

e normal ca dupa un avort sa ai sangerari si dureri puternice in zona abdomenului dar asta trebuia sa tio spuna medicul care ti-a facut avortul nu noi!

si dupa ce faci un avort la 7 zile trebui sa mergi din nou la ginecolog pentru a face o ecografie, pentru ca este posibil sa existe si complicatii. eu zic sa mergi la ginecolog daca vrei sa mai ai copii fa-ti niste analize si ia ibuprofen pentru dureri "menstruale".

numai bine :*

| Achim_Anca_1990 a răspuns:

Stai linistita nu te panica! Am trecut recent prin asta... Este normal ce ti se intampla si chiar bine pentru ca inseamna ca te cureti bine in interior ( in cazul in care ai cheaguri unu dupa altu timp de o zi intreaga du-te la doctor) dar dupa simptomele pe care le zici ca le ai e ok...Si sa mai ai probleme asemanatoare la prima menstuatie (eu am avut si la a 2. a) acum depinde

| alexa680 explică (pentru Achim_Anca_1990):

Te rog sa-mi raspunzi la intrebare ce am publicato acum