| IlincaChristinne a întrebat:

Am mâncat acum o săptămâna un meniu de la kfc și de atunci ma îngraș încontinuu anormal crying( nu înțeleg ce se intampla. Ma dor sânii înfiorător și traheea, abia respir ma simt de parca as fi alergat, iar acumulez kg in prostie. Sunt vegetariană și am zis odată sa îmi fac pofta. De o săptămâna mănânc doar salata și acumulez. Ieri de exemplu am mâncat salata toată ziua special sa văd dacă se mai pune, iar acum am 78 kg la 1, 67 straight face straight face înainte de acel kfc aveam 59. Acumulez anormal și nu înțeleg ce mi se intampla, doar ca simptomele fizice nu sunt ok, acea durere de sani groaznica și traheea abia respir.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Deci nu maninci mai nimic dar te ingrasi? Interesanta chestie, totu ti se trage dupa tine de la mincarea ce ai consumato de la KFC, hai sa fim seriosi.
Poti minca si salata si este cit se poate de normal sa te ingrasi, daca tu faci efort fizic f putin sau deloc, si salata te ingrasa.

Treb sa exisste o corelatie intre cit bagi in tine si cita energie consumi, daca energia consumata este f mica, atunci si salata, iarba verde te va ingrasa.
Abia respiri, aia nu este de la mincare, mergi si fac ceva analize vezi ce se intampla, ma refer la problema cu respiratia si durerea de sini.

Nu trebuie sa stai asa cand durerea persista, ori respiri greu cum spui.

| Darius50boss a răspuns:

Nu este normal, trebuie sa mergi la medic

| mihai69 a răspuns:

Par a fi simptome de alergie. Mergi urgent la medic!

| Anamariiaaa a răspuns:

Nu e normal scumpa mea cel mai bine e sa consulți un medic ceva s-a declanșat in corpul tău și mai mult ca sigur nu are legătura cu kfc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur nu e de la Kfc, posibil să fie o problemă hormonală, consultă un medic

| Violleta2022 a răspuns:

Imposibil sa te ingrasi de la un simplu sandvish de la kfc cu 9kg!
Mai taie din minciuna!

| Mosotti a răspuns:

Mananci mai mult decat trebuie ca si calorii, zici tu ca mananci doar salata, dar nu are cum sa iei 19 kile in 7 zile.
Poate retii f multa apa.
Ai mancat salata toata ziua, ce salata ai mancat? Zi exact ce si cat ai mancat, ce greutatea aveai ieri dimineata inainte de salata aia? Azi ai avut 78 zici.

Si sa-ti explic si de ce.
19 Kg au 133000 kcalorii (1 Kg are 7000 kcal).
Tu ca sa iei 19 kile in 7 zile, ar fi trebuit sa mananci cam 20800 kcalorii zilnic, arzi cam 1800, si 19000 ai fi avut in plus care se depuneau zilnic.

Adica asta inseamna ca in afara de alea 1800 pe care le arzi tu deci mancarea normala cu care te mentineai, sa fi mancat 31 ciocolate pe zi de 100 g.
Sau 21 de prajituri mari de 250 g.
Sau 3 Kg de alune.
Sau 7, 6 Kg de cartofi prajiti.
Sau 47 de croissante de alea de 85 g cu ciocolata in ele.

Ai facut asa? Nu cred.

E imposibil asta, fara energie in plus, nu are cum a se forma grasime.
Salata aia ce are calorii? Ar trebui sa slabesti.

Celelalte stari nu stiu de ce le ai.
Dupa cum descrii, pare ca ai avea pulsul marit nejustificat de abia respiri, nu stiu daca ai pulsul mare, dar cam asa banui.

Dieta vegetariana nu e asa o dieta echilibrata, si cum mananci si tu sa zic ceva ca tot omul, ai tot felul de simptome, poate o fi si de la asta starea aia.
Medicii recomandau din toate, si carne, si lactate si tot moderat, 50 % carbohidrati din dieta zilnic, 20 % grasimi si 30 % proteine cam.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

19 kg nu 9, de la 59 la 78!
Se poate ingrasa 19 kg in 7 zile daca mananca ce am zis eu acolo, una din variantele alea pe langa mancarea cu care se mentinea, insa nu face asta clar.

Si ca sa ia 9 Kg in 7 zile trebuia sa manance cam 10500-10800 kcal/zi, chestie care nu a facut-o.
Daca mananca 19-20 ciocolate de 100 g pe zi, mda, ia 9 kg in 7 zile.
Mmmm asa toata ziua le-ai putea manca daca te chinui putin, si scrii pe ele "salata".

E fizica pura, energie in si energie out.
Doar nu e pepetuum mobile, sa faca 1 kg de grasime care arde si da energie, din nimic.
Asa...19 Kg alea inseamna 155 Kw, imi ajunge cam 20 zile mie acasa.
Fiecare Kg de grasime corporala (7000 Kcal) dezvolta 8, 1 Kw la o adica.
Ca daca se poate la ea sa faca energie din nimic, pai ia sa facem si noi, ca principiu s-a pastra.
Nu merge asa ceva orice boala ai avea!

Si aia cu hipotiroidism se ingrasa mai repede cu aceiasi mancare ca reduc miscarea, sunt mai lenti putin, bate inima mai incet, scade necesarul de energie, dar nici acolo nu cu mult, hai sa zic ca scade cu un 300 kcal/zi maxim 400.
Pe langa ca ei retin mai multa apa si simuleaza parte din ingrasare.

| IlincaChristinne explică (pentru Mosotti):

Am vb cu medicul, am hipotiroidism sau cum i se zice, sunt pe tratament acum.

| Mosotti a răspuns (pentru IlincaChristinne):

Foarte bine, sa vedem, ai facut analizele? TSH si FT4 ca sa constate daca ai sau nu? Hipotiroidism i se zice.
Dar nici asa nu s-ar explica 19 kile luate in 7 zile.