Bună!
DA, se poate să rămâi însărcinată ( chiar dacă alăptezi )!
Toate cele bune.
In cazul in care alaptezi constant, nu ai ciclu menstrual sansele de a ramane gravida sunt mici.
In schimb daca nu alaptezi si ti-a venit ciclu menstrual teoretic poti avea o noua sarcina dupa nastere la un interval de cateva luni sau cateva saptamani.
http://www.qbebe.ro/nasterea/dupa_nastere/sarcina_dupa_nastere
Da, poti ramane insarcinata. Protejeaza-te fiindca o sarcina atat de repede poate fi periculoasa pentru tine si noul bebelus.
Si ca sa fiu si mai clara: intre soacra mea si fratele ei sunt 11 luni fara cateva zile: el e nascut la mijocul lui ianuarie, iar ea, in acelasi an, la inceputul lui decembrie. Ceea ce inseamna ca mama lor a ramas insarcinata la primul contact sexual dupa cele 6 saptamani de abstinenta dupa prima nastere, desi a alaptat pe toata perioada celei de-a doua sarcini (ea isi dorea repede un al doilea copil, iar pe vremea aceea nu se stia ca e riscant sa ai doua sarcini atat de repede una dupa alta.
Da, acum depinde de organismul tau. de exemplu eu am 2 veri si diferenta intre ei este doar 10 luni
Nu folosi alaptarea ca metoda de contraceptie.
Este o prostie sa crezi ca nu poate exista ovulatie pe perioada alaptarii. Chiar daca hormonii pe perioada exclusiva a alaptarii(orar strict de alaptare, fara pauze mari intre un alaptat si celalalt)inhiba ovulatia, exista foarte multe cazuri care demonstreaza contrariul.
Am avut gravide care au nascut 2 copii intr-un singur an, asa ca protejati-va cu prezervativ fiindca alaptatul nu este metoda de contraceptie.
Alebarim22 întreabă:
anonim_4396 întreabă: