| AcTy a întrebat:

Am niste iritatii in zona perianala (in jurul anusului), asociate cu mancarimi destul de accentuate. In unele zile nu am deloc mancarimi, iar alteori, mai ales daca transpir mai mult stand pe scaun 2-3 ore, ma mananca tare si ma scarpin destul de tare. De la scarpinat cred ca ma irit in continuare si apare o secretie incolora a pielii scarpinate. Mentionez ca am si foarte mult par in zona, asa creste pur si simplu, nu l-am epilat/ras, doar ma tund din cand in cand. Cum scap de iritatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te lua dupa cei de mai sus. Asta nu trece cu apa si sapun. Mergi la medicul de familie care iti va da trimitere la dermatolog. Sa te speli pe fund cu apa si sapun inainte de a merge la doctor.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Salontanul):

laughing Tare, bine că i ai amintit sa se spele la fund inainte de vizita la medic, poate "uita" sa se spele si il consulta doctora cu c@catul in fundlaughing Bravo.

| Salontanul a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Scarpinatul este dovada unei igene precare. Asa ca nu m-ar mira sa se duca nespalat. Multi nu stiu asta. Am aflat chiar de la medici. Poate ca o spui cu ironie dar asta-i adevarul.

| Violleta2022 a răspuns:

Apa calda si sapunul dupa fiecare defecatie si schimbat chilotul macar de 2 ori pe zi.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Te speli, te speli, te speli. Si de 5 ori pe zi daca e cazul. Si ceva creme local. Galbenele sau ulei de cocos. Si eu cam am problema asta vara asta, doar ca nu ma scarpin si o tratez cu seriozitate, asa ca deranjul e minim.

| minrest a răspuns:

Te-ai sesizat cam tarziu, nu crezi? Nu mai sta pe scaun mai mult de o ora la rand. Spala-te la fund de cate ori iesi afara, si deasemeni seara la culcare, cu sapun Babycare de la Nivea. Fereste-te de constipatie si diaree.