anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o alunita care este pe jumatate deslipita de piele.O am asa de multi ani, de cand eram mica.Nu am umblat niciodata la ea, de aceea ea nu s-a deslipit de tot pana acum.Problema este ca ma ingrijoreaza pentru ca este pe picior si mereu mi-e teama sa nu ma lovesc la ea sa nu cada.Nu am mers pana acum la medic pentru ca toti de la care am cerut sfaturi,mi-au zis sa o las asa si sa nu umblu la ea si inca caz ca va cadea,atunci sa ma duc la medic.Dar am auzit ca daca iti cad alunite, nu e de bine si poti face cancer de piele.Ea este si putin decolorata..probabil din cauza apei pentru ca ea intra mereu in contact cu apa cand fac baie, si etc.Ce as putea sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Stiu cel putin 3 cazuri de indivizi care au trosnit o alunita si au murit in mai putin de 6 luni dupa aia. Inafara de mine, ca eu mi-am trosnit cel putin 3 alunite in ultimii 25 de ani si inca traiesc bine-mersi. Daca e in pericol sa o trosnesti, cel mai bine mergi sa o cauterizezi - sau macar sa mergi la 1-2 dermatologi sa ceri o parere.

| Holy2010 a răspuns:

Nevii pigmentari NU se cauterizeaza. Nu vorbim aici de negi...
Se face excizie chirurgicala la chirurg sau dermatolog. Leziunea se trimite la examen histopatologic postoperator.
Dar inainte de toate astea. Mergi la dermatolog pentru o dermatoscopie. Daca vrei sa o scoti pentru linistea ta iti recomand sa o faci. Se scoate cu margini chirurgicale de siguranta daca dermatoscopic ridica semne de intrebare insa si asa cicatricea finala o sa fie minima.

| Roxanaaaaaaaaa a răspuns:

În primul rand nu se poate decolora de la apa. Cel puțin asa știu eu. În al doilea rand vreau sa zic ca dacă e ieșită inafară NU e ceva neobișnuit sa fie pe jumătate dezlipită. Dacă te deranjează te poți duce la un doctor și ți-o poate scoate. Poți face ședințe cu laser. Oricum, îți urez bafta. happy