Doar medicul iti poate spune daca poti sau nu sa corectezi fara operatie, si diagnosticul ala mai mult ca sigur ti l-ai pus singur si mai mult ca sigur este gresit. Mergi la medic si intreaba, esti baiat mare acum, fara rusine.
Probabil nu ti s-a explicat ca, cremele cu steroizi NU te opereaza si NU corecteaza fimoza, doar elimina inflamatia locala pentru o perioada scurta de vreme.
Fara interventia chirurgicala, fimoza evolueaza si vei ajunge in imposibilitatea sa-ti mai folosesti penisul, nu mai spus ca, cu cata astepti mai mult, cu atat el nu se poate dezvolta si risti sa nu-l mai poti folosii pe viitor.
Nu, nu poti scapa de fimoza fara interventie chirurgicala.
Ce doresc sa-ti ami spun este ca esti ditamai barbatul si nu ai de ce sa-ti fie frica, operatia de care te sperii este doar o incizie, o taietura mica pe pielea penisului cares e va vindeca foarte repede. Proceduta nu dureaza mai mult de 5-10 minute, anestezia facaundu-se local si tu pleci pe picioarele tale acasa dupa ea. Gradul de dificultate, este egal cu extragerea unei masele.
In orice caz, ai ajuns aici, pentru ca ai ignorat semnele fimozei de cand erai copil, iar daca continui sa le tratezi cu cremute si exercitii de intindere, curand nu vei avea nici cu ce sa faci pipi, ca de sex nici nu se va mai putea vorbi.
Da, nu am fost la medic cu această problemă, care SPER și eu că este doar in capul meu, dar cel mai probabil nu este așa.
Nu mi-am început viața sexuală, nu mi-am decalotat penisul niciodată deoarece nu știam/credeam că este nevoie. Aparent, pe internet am găsit câteva surse care spun că fimoza de traduce prin prezenta unui inel fibros strâmt, alb.
Problema mea este simplul fapt că, în erecție, penisul meu nu poate fi decalotat mai mult de jumătate, prepuțul fiind prea strâmt. Repet, nici nu credeam că ar trebui să se poată decalota, virgin fiind. Sună a fimoză?
Și care ar fi fost aceste "semne" ale fimozei? Nu am avut niciodată dificultăți în a urina, nu am avut o igiena precară, nu am avut inflamații, iritații ale zonei, nimic. Care sunt aceste simptome pe care le am ignorat?
Daca penisul tau nu poate fi decalotat aia se numeste fimoza... Dar sunt de diferite grade si tipuri. Unele se pot rezolva cu exercitii si tu spunand ca poti decalota pana la jumatate sunt aproape sigur ca o poti rezolva cu exercitii. Adica in baie, sub jet de apa cald, cu sapun sa incerci sa fortezi putin cate putin, azi putin, maine putin mai mult... In cateva saptamani ar trebui sa se rezolve. In schimb daca nu reusesti singura speranta e la medic. Degeaba te dai cu toate cremele, nu o sa rezolvi nimic.