| Gabriel2007 a întrebat:

Am o intrebare, am inteles ca Hepatita A se poate lua de prin gunoi si chestii
No eu am facut urmatoarea chestie, mi am taiat un chec, am luat un servetel, am curatat masa si am un cos de gunoi in living gen cu capac de ala de pui mana pe el sa il deschizi, eu cumva nu stiu daca l am atins asa mult ca aveam servetelu in mana cu aceeasi mana cu care l am deschis si cred ca am atins dupa putin cu mana si n am tinut cont si am mancat niste chec, dupa am realizat, credeti ca se ia chiar Hepatita A din gunoi sau stafilococi, streptococi?, etc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Va timpit rau covidul si pandemia serios, cum sa intrebi asa ceva, hepatita se ia prin contact sexual cu persoana infectata daca maninci cu aceiasi lingura sau furculita cu are a mincat el /ea daca bei din acelasi pahar sau sticlă unde a pus si el gura, sau prin transfuzie de sange de la o persoana infectata cu hepatita, altfel nu ai cum sa iei boala stai linistita si mai informeaza te inainte de a intreba, ai google cauta acolo, gasesti toate informatiile.

| Gabriel2007 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Pai si stafilococi, streptococi nu se pot dezvolta prin casa, pe suprafete d astea gen cum era cosu ala de gunoi din living?

| mont a răspuns:

Se poate lua insa sunt totusi cazuri rare si trebuie sa ai si sistemul imunitar slabit si pur si simplu ghinion.

| gabicoo a răspuns:

99.99% nu!

| dullcat a răspuns:

Vei supravietui, fiindca nu-i ca si cum ai mancat direct din ghena de gunoi, asa cum fac oamenii strazii.Gandeste-te ca nu degeaba ai sistem imunitar, plus ca un telefon e mai mizerabil decat un cos de gunoi sau o toaleta publica, arata studiile, si totusi supravietuim dupa ce il atingem zilnic.Stai calm, fii mai atent, spala-ti mereu mainile inainte sa mananci si totul va fi bine.

| Gabriel2007 explică (pentru mont):

Pai asta ma refeream, ca gen spuneam strict doar in casa mea, unde nu e nimeni infectat cu hepatite, stafilococi, streptococi sau mai stiu eu ce bacterii, dar ma gandeam daca cumva se puteau dezvolta mai ales unde am atins eu, sunt si putin ipohondrulaughing

| Eireann a răspuns:

Principala cale de transmitere a hepatitei A este calea fecal-orala si numai din fecalele unei persoane contaminate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pari ireal de paranoic

| Catrice a răspuns:

Imi da mai mult cu virgula coșul de gunoi în living

| johnnny123 a răspuns:

Cred că problema ta reală este asta:
"Germofobia: este un termen folosit pentru a descrie frica patologică de germeni, bacterii, contaminare și infecție. Germofobia, cunoscută și ca misofobie, verminofobie și bacilofobie, este cel mai frecvent asociată cu tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC). "

| mont a răspuns (pentru Gabriel2007):

Stai liniștit ca nu pățești nimic happy

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu prea cred!
am avut hepatita A cand eram si mai tinerica.Nu am umblat prin gunoi.
Tin minte ca pielea mea era galbena, imi era greata, urina inchisa la culoae si oboseala.Am fost la medicul de familie care m-a trimis direct la infectioase.Am stat doua saptamani.
Daca ai macar simptomele prezentate de mine, dar si altele mergi la medicul de familie sau macar cere analizele pentru virusi hepatici.Pentru ca boala asta este se ia foarte usor si prin mai multe moduri.

| Gabriel2007 explică (pentru Catrice):

Gen am cate un cosulet d acela micut in fiecare camera

| mont a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Păi A e epidemică, când e să ai ghinion o iei și din metrou, de la un coleg(a), etc.

P.S. O fată a munților ar trebui/trebuie ca are sistem imunitar puternic, mai greu să se lipească bolile de ea.