Va timpit rau covidul si pandemia serios, cum sa intrebi asa ceva, hepatita se ia prin contact sexual cu persoana infectata daca maninci cu aceiasi lingura sau furculita cu are a mincat el /ea daca bei din acelasi pahar sau sticlă unde a pus si el gura, sau prin transfuzie de sange de la o persoana infectata cu hepatita, altfel nu ai cum sa iei boala stai linistita si mai informeaza te inainte de a intreba, ai google cauta acolo, gasesti toate informatiile.
Pai si stafilococi, streptococi nu se pot dezvolta prin casa, pe suprafete d astea gen cum era cosu ala de gunoi din living?
Se poate lua insa sunt totusi cazuri rare si trebuie sa ai si sistemul imunitar slabit si pur si simplu ghinion.
Vei supravietui, fiindca nu-i ca si cum ai mancat direct din ghena de gunoi, asa cum fac oamenii strazii.Gandeste-te ca nu degeaba ai sistem imunitar, plus ca un telefon e mai mizerabil decat un cos de gunoi sau o toaleta publica, arata studiile, si totusi supravietuim dupa ce il atingem zilnic.Stai calm, fii mai atent, spala-ti mereu mainile inainte sa mananci si totul va fi bine.
Pai asta ma refeream, ca gen spuneam strict doar in casa mea, unde nu e nimeni infectat cu hepatite, stafilococi, streptococi sau mai stiu eu ce bacterii, dar ma gandeam daca cumva se puteau dezvolta mai ales unde am atins eu, sunt si putin ipohondru
Principala cale de transmitere a hepatitei A este calea fecal-orala si numai din fecalele unei persoane contaminate.
Cred că problema ta reală este asta:
"Germofobia: este un termen folosit pentru a descrie frica patologică de germeni, bacterii, contaminare și infecție. Germofobia, cunoscută și ca misofobie, verminofobie și bacilofobie, este cel mai frecvent asociată cu tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC). "
Nu prea cred!
am avut hepatita A cand eram si mai tinerica.Nu am umblat prin gunoi.
Tin minte ca pielea mea era galbena, imi era greata, urina inchisa la culoae si oboseala.Am fost la medicul de familie care m-a trimis direct la infectioase.Am stat doua saptamani.
Daca ai macar simptomele prezentate de mine, dar si altele mergi la medicul de familie sau macar cere analizele pentru virusi hepatici.Pentru ca boala asta este se ia foarte usor si prin mai multe moduri.
Păi A e epidemică, când e să ai ghinion o iei și din metrou, de la un coleg(a), etc.
P.S. O fată a munților ar trebui/trebuie ca are sistem imunitar puternic, mai greu să se lipească bolile de ea.