Recomandarea mea este sa-i faci o vizita medicului stomatolog. De tartrul dentar nu scapi fara interventia unui dentist, ei folosesc anumite ustensile prin care il curata. Bicarbonatul de sodiu ar putea sa mearga, insa este o solutie temporara. Ai grija cu acea "spartura", este posibil sa fie o carie si trebuie tratata cat mai urgent daca intr-adevar este o carie. Daca doar s-a desprins o parte din acel tartru va trebui doar sa te duci la un medic stomatologic sa ti-l curete complet. In concluzie, fa-i o vizita medicului stomatologic cat mai rapid si vei fi mult mai fericit dupa.
Acum mi s-a dus aproape toata placa de acolo daca o pot numii așa (tratru) nici nu știu care e diferența, nu era o carie... Acum e gol acolo Intre dinți.
Poate suna mult când spun toata placa, dar era puțină însă acoperea golul dintre dinți.
"incerc cat de cat sa am o igiena orala buna"
ai auzit de faputul ca CEL PUTIN de doua ori pe an trebuie sa te duci la dentist pentru detartrare?!?
mai des sau chiar MULT MAI DES daca bei prea multa cafea, cola, dulciuri in general sau fumezi
tartrul se formeaza ORICE AI FACE, oricat de des te-ai spala pe dinti, iar NUMAI dentistul poate sa il curete, are un aparat cu ultrasunete si cu jet de praf
in plus, cu ocazia asta, mai te verifica si de carii si alte probleme!
anonim_4396 întreabă: