Întrebare recomandată | Roxana20122012 a întrebat:

Am o intrebare foarte importanta eu luni trebuie sa fac operatie de rinichi si s-ar putea sa imi scoata un rinichi acuma nu stiu ce sa fac daca mi-l scoate eu pe viitor pot sa imi pun alt rinichi acolo si fara un rinichi pot trai asa regim sau ceva? adica imi va afecta viata prea mult?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| anoonym a răspuns:

Pai trebuie sa-ti gasesti donator pe loc dar nu o sa-ti afecteze foarte mult viata doar trebuie sa tii regim si sa bei apa plata:*multa sanatate te-am pupat

| OoBunnyoO a răspuns:

Da,teoretic iti pot pune un nou rinichi, insa nu cred ca vei gasi pe cineva, decat daca iti doneaza in mod special.
De obicei persoanele donatiile de rinichi sunt foarte putine in comparatie cu persoanele care au nevoie si a caror viata depinde de acest transplant de rinichi. Sunt foarte multe persoane care au un singur rinichi ramas si acela cu probleme, care trebuie inlocuit. De regula, pe lista de transplanturi acestia sunt pe primul loc. Din pacate, este foarte putin probabil, daca vei ramane cu un singur rinichi sanatos sa mai primesti unul ca sa ii ai din nou pe ambii.
Se poate trai fara un rinichi sunt foarte multe persoane care au un singur rinichi, nu iti va afecta foarte mult viata, vor exista insa diverse reguli pe care sa le urmezi, de exemplu nu vei putea face sport de performanta, trebuie sa ai o dieta fara prea multa sare sau prajeli, iar in cazul unei sarcini aceasta trebuie supravegheata. Probabil va fi nevoie sa mergi un pic mai des la doctor pentru a-ti verifica rinichiul, dar in rest poti duce o viata perfect normala.

Răspuns utilizator avertizat
| SimonaCristina a răspuns:

Va trebui sa fii atenta la starea ta de sanatate, sa eviti eforturile, sa ai regim alimentar hiposodat si sa faci controale regulate. Daca vei gasi un donator compatibil vei putea face ulterior transplant renal. Sanatate! Bafta la operatie, sa -ti fie bine!

| Felys a răspuns:

Va trebui sa te protejezi toata viata de raceli, ceea ce e destul de greu cu clima noastra schimbatoare, probabil ca si regimul va fi diferit, cat despre trasplant...slabe sperante

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Da,toata viata iei medicamente sa nu il respinga,asta dupa ce gasesti un donator,totul depinde de starea organului nu ai fumat, nu ai consumat droguri, nu ai vreo boala, atunci e ok si cu unu singur poti desigur, ceva va vi afectat trebuie sa intrebi doctorul depinde de fiecare organism in parte

| RAY a răspuns (pentru Roxana20122012):

Se poate roxana doar ca trebuie sa iei medicamente sa nul respinga creierul ca ceva strain si sal distruga sistemul tau imunitat dar in viitor organele se vor face din propile celule cea ce va vi un mas mare pentru toti bonavi

| RAY a răspuns (pentru Roxana20122012):

De ce si isi scoate rinichiul e chiar asa o uregenta?

| doctoressa a răspuns:

Se poate primesti un alt rinichi pe viitor, daca rinichiul restant nu va mai functiona, dar locul in care va fi amplasat de obicei este intr-una din fosele inghinale abdominale, insa poti avea o viata lipsita de probleme si cu un singur rinichi, daca are functie normala si vei urma recomandarile medicului pentru stilul de viata.http://www.i-medic.ro/......-pacientil

| Șdeorna_Vlăduț_1998 a răspuns:

Cu siguranta se poate primi un alt rinichi pe viitor.

| mariapaun a răspuns:

Aoleu! cred ca nu iti mai pune alt rinichi cred nu prea sunt sigura si multa sanatate ai grija

| Marius798 a răspuns:

Desigur draguto