| ღmarynaღ a întrebat:

Am o maare nelamurire!
nu inteleg, caloriile pe care le mancam peste zi (ratia normala)
este asimilata in intregime de organism?
am auzit ca si noaptea se ard calorii in timpu somnului.
cam cate?
si cum am mai zis, se elimina toate caloriile de peste zi prin nevoile organismului nostru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nevoile de baza ale unui organism sunt de cam 600-800 de calorii pe 24 de ore. Asta daca nu faci nimic, sa zicem daca dormi. Tot efortul fizic pe care il faci consuma calorii in plus.

| Justmeandmysmile a răspuns:

Caloriile rezulta in urma macatului.In mare parte, caloriile sunt "absorbite" de organism zilnic, noaptea intr-adevar se ard cam astfel incat sa ai dimineata cu vreo 500-800 g mai putin pe cantar(desi eu am ajuns si la un kg). Ratia normala este exact cantitatea pe care organismul o pastreaza >Daca depasim numarul de calorii necesare, (din cauza mancatului, bautului) raman calorii in exces care fie pot fi arse prin sport +somnul da noaptea fie se "depun" si de-alungul timpului te ingrasi. Sper ca te-am ajutat. fundita! SI o zi buna sa ai!