| Anonimu161997 a întrebat:

Am o mare problema bunicu meu a fost gasit cu vas de sange spart la cap si as-i vrea sa stiu daca se vindeva vreo data precizez ca a luat boala din timp ia medicamente nu vreau sa. AJUTATI-MA! SE VA VINDE VR-O DATA? P.S II BAGA PERFUZI SA SE IMPRASTIE SANGELE SAU CV DE GENU

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Cata240 a răspuns:

Da, se poate vindeca dar exista riscul sa nu mai fie chiar ca inainte.

| Anonimu161997 explică (pentru Cata240):

Te rog mult fi mai explicit adica sa airesca sau DOAMNE FERESTE ACUM E COSTIENT DE TOT CE FACE!

| Anonimu161997 explică:

Precizez ca nu are nimic la inima ficat etc e sanatos la tot decat cu vasu acela

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde unde era respectivul vas de sange. Teoretic asta e o boala la care sunt predispusi toti batranii... ce primeste el acolo sunt medicamente anticoagulante si pentru circulatia sangelui. De rezolvat se rezolva daca este intro stare buna si nu a ajuns constient sau nu a paralizat

| InvertedDeformity a răspuns:

Sprgerea unui vas de sange la cap duce la hemoragii interne, in acest caz ii s-a inundat cutia craniana, dupa care probabil a lesinat. In cateva minute, celulele nervoase din acea zona sunt afectate si ele pot muri in cateva ore. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona adecvat.

In cazul in care apar simptome ale unui AVC este necesar un tratament de urgenta, exact ca si in cazurile de infarct miocardic. In cazul in care tratamentul medical este inceput cat mai curand dupa aparitia simptomelor, cu atat mai putine celule nervoase vor fi afectate permanent.

| Cata240 a răspuns:

Daca e constient nu e asa grav. Se poate sa isi revina complet.