Nu te teme, totul o sā fie bine.Eu am avut la fel si s-a rezolvat totul, o sā te doarā dar nu vei muri?
Problema nu e de durut, poate sa ma taie si pe viu.Dar dupa ce plec de aici sa nu mai am probleme.
Ti-am zis cā o sā te doarā câteva zile dar nu o sā fi alte probleme mai grave.
Nu te teme totul o sā fie bine.☺️
Am fost internat în spital în decembrie.
Alături de mine în salon, era un alt pacient tot pe la 70 de ani ca mine. El avea un furuncul ca și tine. Dar îl avea de 8 ani. Ca să se vindece, unica soluție a fost operația.
Astfel, eu am un principiu. Să nu pună medicul cuțitul pe mine, să taie. Dar dacă nu am încotro trebuie să accept.
Astfel dacă vrei să te vindeci soluția este operația.
Se face cu anestezie locală. Astfel zona unde va tăia, acei nervi vor fi scoși din funcție, vor fi înșelați, ca să nu simți durerea. După ce trece anestezia, doare un pic, dar vei primi un antinevralgic ca să nu simți durerea. Apoi se vindecă și te faci bine.
Pai exact, eu vreau sa fiu operat.Doctorul se fereste.Cat timp sunt aici suport orice dar vreau sa nu mai revin cu problema asta. Poate sa ma taie toata ziua.
Dacă se ferește, știe el ce știe. E o zonă foarte sensibilă la tăiat. Se intersctează pe acolo tot felul de fire.
Inseamna ca ai o infectie in organism, iar furunculii vor aparea in continuare, chiar daca unul se taie.
Tratamentul se poate face cu "Crema neagra" ("Ihtiol") cumparat de la farmacie. Se aplica peste locul unde incepe sa se formeze furunculul si se pune un pansament mare si gros deasupra. In cateva ore furunculul se va sparge (va disparea durerea apasatoare) si pansamentul trebuie indepartat (ca "pansament se poate folosi si hartie igienica moale pus in multe (5-8) straturi.
Cand furunculul s-a spart, se stoarce puternic, pana ce nu mai iese nici sange din el (radacina) si nu se simte nici un nodul ramas!
La sfarsit se spala bine locul cu apa calda si sapun antibiotic si usca (nu se sterge! ). Se aplica subtire crema "Hemorzon" (cu continut de tetraciclina, folosit si la hemoroizi, pentru dezinfectare) si se lasa un jumat de ora pana ce se absoarbe in piele. Doar dupa absorbire se ia lenjeria (si alte imbracaminte) peste rana, sa nu se stearga unguentul!
Daca apare furuncul nou in mai putin de un an, atunci pe langaprocedura de sus se ia si o folie de capsule (10 bucati) de antibiotic "Doxicilina", cate una pe zi (dimineata, cu o ora inainte de mancare). Durata curei este de 10 zile si curata microbii din organism pentru perioada lunga (cativa ani sau poate chiar definitiv).
Ianuarie 10, 2020 / Un comentariu
Un furuncul este o infecție profundă în piele, care provoacă roseață, durere, tumefiere și puroi. Furunculele se dezvoltă în general atunci când bacteriile numite stafilococi invadează organismul printr-o leziune deschisă a pielii, printr-o glandă sudoripară înfundată sau din cauza unui fir de păr crescut în interior. Sistemul imunitar al organismului trimite acolo celule albe (leucocite), care se adună sub formă de puroi pentru a lupta împotriva bacteriilor. Un abces plin cu puroi începe să crească sub piele, manifestându-se roșu și dureros. Uneori organismul resoarbe puroiul și furunculul se retrage.Alteori, acesta se dezvoltă ajungând să arate ca un vulcan gata de erupție, pentru ca în câteva zile să dreneze și să dea înapoi. Furunculele sunt neplăcute și dizgrațioase, iar în unele cazuri lasă în urmă cicatrice. Ocazional pot fi chiar periculoase. Dar majoritatea se pot trata fără riscuri, la domiciliu.
https://femeiademaine.ro/7-sfaturi-pentru-a-opri-infectatea-unui-furuncul/