Renunta la Cola si alte timpenii de genul. Ia si munceste pe un vas de croaziera un sezon, macar. Dupa aia revino cu intrebarea. Implantul poate fi respins. Daca ai aproape pe toti praf, cred ca mai bine iti pui placa - no joke. Totusi nu trebuie sa iei parerea mea in serios, fiindca nu sunt de specialitate. Eu m-am interesat pentru o masea si ma ajunge undeva pe la 1000-1200 RON, doar ca la mine e O SINGURA masea lipsa, alea de linga sunt fara probleme. Daca ai toata gura praf, sari de 20.000 RON fluierind, poate chiar dublu, depinde de ce hotaraste medicul ca ar fi mai bine sa faci.
Din pacate nu putem sa-ti facem un pret nici macar aproximativ, fiindca nu stim exact ce ai de plombat in gura, ceea ce este cel mai nimerit, fiindca implanurile costa in jur de 1000-2000 de euro DE DINTE, pe cand o plomba si omorat de nerv te poate costa intre 100 si 200euro de dinte (depinzand cat tratament si reconctructie necesita).
Intreba-ti prietenii si rudele care au mai avut lucrari dentare, la ce medic stomatolog sa mergi, unul local, bun dar ieftin.
Iti faci programare la acel dentist si acela iti va face radiografii la toti dintii si un plan de lucru si tot atunci iti va spune estimativ si cat te costa.
"Am probleme foarte mari cu dinții...va rog informati-ma cu cea mai bună metodă si cu un pret aproximativ"
nu așa merge treaba - du-te la un dentist și repetă intrebarea ta acolo, pe scaunul lui. Ala te VEDE și stie ce zice, nu noi (bieți absolvenți de gimnaziu) presupunând - care ce vrem...
"Implant total, e destul de costisitor" - ajunge lejer și la prețul unei garsoniere
Dacă vrea să-și pună de aur, sau de diamant, nici nu mai vorbesc.)
Un pret estimativ ți-ar putea spune doar un stomatolog, pe al carui scaun ajungi.
Il rogi să se uite la problemele tale dentare, spui că vrei să incepi lucrarea la el (chiar daca te răzgândești, intre timp), deși cred că nici el nu va sti să îți dea un răspuns cert...
Initial, te va trimite să îți faci o radiografie dentară panoramică si pe urmă... iti va da toate detaliile despre solutiile existente privind tratamentul: extracții, tratamente de canal, plombe, sifturi/pivoturi, îmbracarea siftului prin aplicarea dintilor falși (preturile diferă in functie de calitatea materialului), daca ai doi/trei dinti lipsă, iti poate adăuga o "punte" (ceea ce inseamna, completarea dintilor lipsă cu dinti falși, care seamana cu cei naturali și care se vor sprijini de ceilalti sănătoși, eventual, detartraj daca e cazul)
Vei plăti o sumă enormă. Nu uita să soliciti chitanta de fiecare dată când plătesti tratamentul, ca să știi la ce sumă vei ajunge in final.
Numai la dentist sau la notar & avocat, să nu ajungi!
AlexMaftei2001 întreabă: