| 1Q a întrebat:

Am o problema am15 ani si de ceva timp m-am apucat sa fac exerciti cu galtera pentru a face muschi insa daca fac o zi pauza muschi pe care i facusem scad la loc ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Sall. Mega Mass, in cantitati mici. Dar cu greutati mici te fibrezi iar cu greutati mari faci masa. Pa!

| hatze a răspuns:

In aceeasi situatie sunt si eu straight face numai ca eu am 17 ani

| PaulCCraciun a răspuns:

Bun, sa o luam de la inceput, nu am inteles cu ce faci exercitiu, cu o "haltera" sau "gantera", dar de combinatia "galtera" nu am auzit. Si muschii aia nu scad asa deodata, Scaderea masei musculare se realizeaza prin atrofiere, ceea ce la tine nu e cazul, din moment ce lucrezi. Atunci cand tragi de fiare muschii se "unfla "putin, par mai mari, de aici si unul motivele pentru care culturistii inainte de a urca pe scena, trag de fiare putin. In schimb forta ta ramane aceeasi de la o zi la alta, nu scade peste noapte. Daca te trezesti dimineata si in secunda 2 te apuci sa tragi de gantere, normal ca ti se pare ca nu ai forta, muschii trebuie "incalziti" inainte de a incepe sa ii folosesti la capacitate maxima. Si documenteaza-te sa vezi daca faci corect acele exercitii, ca s-ar putea sa astepti mult si bine sa ti se dezvolte bicepsii(de ex) daca tu nu lucrezi corect, plus ca te si poti rani.

| 1Q explică (pentru PaulCCraciun):

Poi inainte de aface exercitile ma incalzesc si m-am asigurat c le fac corecct si le fac cu o gantera insa am facut o pauza de trei zile fiindca incepuse sa ma doara spatele si am observat ca muschii au revenit la marimea pe care o aveau inante

| notatrol a răspuns:

Bea ou crud, 2-3 pe zi ajuta da mentinerea masei musculare.

| aBduLah a răspuns:

Este si normal... terbuie macar 1 - 3 luni sa se prinda ceva pe tine.dar daca nu ai pe cineva sati arate ce exercitii sa faci, poti sa ai probleme dupa.