| terry123 a întrebat:

Am o problema legată de creșterea părului, am început sa mi se rărească parul pe părțile frontale și arată ciudat, poate îmi sta in gene sa pățesc asta, astea fiind spuse exista un șampon sau un remediu pentru a’mi face parul iar des?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

Daca a inceput sa se rareasca, inseamna ca ai inceput sa chelesti.
Sampon, nu.
Incearca la un medic. Poate la un endocrinolog.

| Claudia10girl a răspuns:

Ar trebuie sa vezi un medic dermatolog. Sau incepe cu ceva vitamine gen: zinc, biotina, magneziu. Poti sa mai cauti pe google si alte vitamine care ajuta parul la regenerare

| Drimmero a răspuns:

Alopecie androgenetica. E clasica retragerea liniei frontale din parti. Ai bunic/tata cu aceeasi problema? E genetica. Nu exista niciun remediu precum sampoane/pastile minune care sa stimuleze cresterea parului din foliculi morti, singura chestie de stimulare a foliculilor care ar functiona e minoxidilul 5% pentru barbati dar trebuie sa te dai mereu cu el, daca ai incetat o sa cada inapoi ce a crescut, ar mai fi si varianta implantului de par, merge aproape 100% dar e costisitoare si necesita o interventie chirurgicala pana la urma daca te impaci cu ideea asta... daca vrei sa iti rezolvi problema cea mai ok varianta mi s-ar parea implantul.

| IrinaMihaela15 a răspuns (pentru Drimmero):

Din câte am văzut implantul nu prea merge, deloc. Am văzut câteva vedete cu implant în cap sau chiar în barba dar după un timp toate firele alea de par au căzut și arata exact la fel ca înainte. Nu am văzut personal un om pentru care implantul a avut succes.

| Gabriel2424 a răspuns:

Ce ar putea ajuta cat de cat, ar putea fi șampoanele set de la REGIVERO pentru regenerare si anti cadere, niste vitamine poate, ulei de rozmarin cu niste ulei de cocos dat pe par si lasat peste noapte alimente bogate in omega 3 peste, nuci. Minoxidil 5%.Un control la medicul dermatolog este recomandat.

| Drimmero a răspuns (pentru IrinaMihaela15):

Depinde de mai multi factori, daca e facut prost cade si implantul, daca il face o clinica sanatoasa si serioasa poate sa dureze si toata viata, unele clinici iti garanteaza cu semnatura ca dureaza toata viata, in caz contrar daca pica ti-l vor pune pe gratis iar. De obicei daca ai o genetica nasoala poate pica si implantul, asta e cam primul factor care duce la esec toata procedura dar in multe cazuri tine implantul de par pentru ca sunt clinici profesioniste tot mai multe si sunt de durata. In tot cazul, daca nici implantul nu merge, atunci chiar nimic nu-ti mai aduce pletele inapoi, doar masina de tuns sa-l dai jos si p-ala care a mai ramas si sa te accepti asa.

| NoOne18 a răspuns:

Daca ar fi existat un remediu, n-ar ma fi cheliosi in lumea asta, daca iti e scris in gena aia e, accepta-te.

| PRaPRa a răspuns:

Nu sunt medic.
Dar Samponul anti-cadere sau regenerare ajuta la PREVENIREA caderii nu post-cadere.

Ce ai nevoie pentru cresterea parului este:
1.Calciu
2.Magneziu
3.Vitamina B/B7
4.Vitamina C
5.Vitamina
6.Fier
7.Zinc

Ia niste multivatime(suppliment de masa), Calciu si Magneziu efervescente si vezi daca te ajuta.
Daca nu, atunci operatie cu implant de par.

| Lukasssz a răspuns:

Lasa frate arati bine si chel.

| clausiohanis a răspuns:

Iti dau eu din flocii mei de la popou daca vrei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai început de calviție.
Un transplant de păr ar fi cel mai indicat în cazul tău.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai poți schimba nimic, efectul "chelirii " este ireversibil din păcate, ce ai tu este alopecie androgena și este determinata de genetica. Doar prin transplant de par mai poți face ceva, nici un șampon nu te va ajuta. Daca aveai alopecie areata ti se regenera parul, dar în alopecie androgena parul nu mai creste, nu se mai regenerează.

| Violleta2022 a răspuns:

Nici un sampon de pe fata pamantului nu regenereaza sau infleunteaza cresterea parului.
Sampoanele sunt destinate curatarii parului de impuritati, mizerie si transpiratie. Odata cu spalarea capului si clatirea parului, samponul este deja la canalizare.

Ca sa aflii natura caderii sau raririi paurlui trebuie s amergi la un medic dermatolog sau endocrinolog pentru a se face investigatii medicale si hormonala, sa se cauta adevarata cauza care a declansat caderea parului.
In general poate fii vorba de o dereglare hormonala, endocrina sau de o boala tiroidiana.
Odata cauza problemei cunoscuta si luarea tratamnetului adecvat, caderea parului inceteaza si posibil chiar sa-ti re-creasca parul.