| Sara2 a întrebat:

Am o problema, singura mea fericire este atunci cand mananc, sunt fericita cand mananc, imi place sa mananc, ce sa fac sa scap de acest "viciu"? dupa ce termin de mancat sufar, si ma gandesc la urmatoarea masa sa vina mai repede
mi-e gandul la mancare non stop, ce ma sfatuiti sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RS4 a răspuns:

Mai sunt oameni foarte gurmanzi si/sau pofticiosi, dar eu zic ca daca iti impui si reusesti sa te abti va fi mult mai bine pe viitor! cu trecerea anilor, grasimea se va acumula mai mult si mai repede si va fi foarte greu de dat jos! toata problema se poate rezolva mental! mananca doar cand trebuie sa mananci, fara gustari la filme de gen chipsuri, sucuri, cartofi prajiti! Cauta-ti alta fericire, mai mare decat cea cand mananci! bafta!

10 răspunsuri:
| IonutAxi a răspuns:

Tare asta. laughing du-te si intreaba un medic

| rutanklan a răspuns:

Ok, ma gandesc ca asta e o depresie destul de nasoala. Eu mananc ca sa trag de timp cand imi fac lucrarea. Poti manca linistita, dar du-te si consuma energia aia undeva, nu o sa mai ai viciul asta. Si nu o sa mai suferi dupa fiecare masa ci de abia astepti sa mergi sa iti consumi energia.

| FunKySmiLe4u a răspuns:

Bwa nu radeti, voi sunteti aici sa dati sfaturi, daca vi s-ar intampla voua? Cel mai bun sfatbig grinu-te la medic! Sigur o sa-ti zica ce e bine. Google-ul nu te poate ajuta mai ales TPU. big grinbig grin Sper ca te-am ajutat!

| dianaely a răspuns:

Eu iti spun sa intrebi un medic de familie sa te consolezi cu familia prietenii si vei afla raspunsul sau incearca sa iti la un pisiholog scuze ca am zis dar cineva din familie a avut aceasta problema manca si nu se oprea daca se oprea suferea

| Sara2 explică:

Nu m-as apuca in viata mea de fumat
nu stiu sa fumez si nici nu vreau sa invat
nu vreau sa devin sclava tigarii
pentru mine tigarile sau câca*u e tot una
de fapt daca ma gandesc mai bine as jigni câca*u comparandul cu tigarile

| speşăl a răspuns:

Parerea mea e ca ar trebui sa iti faci un hobby,practici un sport sau alergi etc. Daca faci asta de stres eu iti recomand sa iti gasesti alinarea in muzica, sau niste seriale de pe net(sau anime). In final spun ca nimic nu se face fara efort, daca ai incerca sa mananci din ce in ce mai putin, chiar daca vrei, dar gandeste.te la asta ca la un test de vointa (eu de ex cand eram mic toata ziua in casa la tv si sora mea spunea ca sunt dependent si ca sa imi dovedesc mie cel putin ca nu sunt, ieseam pe afara si ma plimbam sau stateam in parc pe o canapea) succes

| Dreamgirl a răspuns:

Cu siguranta este ceva care ti-a dat avant sa te refugiezi in mancare. Atunci cand nu mai avem siguranta in nimic, trebuie sa gasim ceva dupa care sa ne ascundem. Asta poate fi din cauza unei depresii, generata de o despartire, un examen pierdut, probleme in familie dar si plictiseala si lipsa de ocupatie. Toate astea te imping la rontait, sau mai rau la mancat, la pofta de mancare si nu nevoie din partea organismului. Eu as incerca sa imi gasesc un hobby, ceva care sa imi ocupe timpul si efectiv as incerca sa evit orice gand care ma trimite sa dau iama la frigider, daca reusesti o data, apoi o sa iti fie mai usor. Mult succes!

| RS4 a răspuns:

Problema este ca te vei ingrasa foarte mult mai devreme sau mai tarziu, asta daca nu esti chiar acum! apoi, cand va fi foarte tarziu, iti va parea rau si vei face sute de cure fara rezultat!
Un corp sanatos necesita o alimentatie echilibrata, odihna, igiena personala buna, etc!
Eu zic sa iti schimbi radical acest mod de viata : nu trai pentru a manca, ci mananca pentru a trai! bafta!

| Sara2 explică (pentru RS4):

Am 59 kg si 1.70 inaltime
aveam 70 dar am slabit 11 kg printr-o dieta de 3 luni, in care si noaptea visam mancare

| ellaaaaaaa a răspuns:

Cati ani ai, inaltime si cate kg ai?