Incearca sa renunti pentru un timp la calculator sau sa nu mai stai asa de mult.De exemplu stai la pranz 1 ora-2 ore si seara mai stai jumatate de ora.
Incearca sa te odihnesti mai mult, doarmi cel putin 8 ore pe noapte.Mananca cat mai multe fructe si legume si fa sport.De exemplu ai putea sa inlocuiesti o ora care o stai la calculator cu o ora de alergat in aer liber.
Iesi afara cu prietenii.
Pune muzica pe telefon, si asculta. Ori cu casti, ori fara.
Incearca sa citesti o carte care iti place si iti face placere sa o citesti.
Uita-te la un film in casa, la TV.
http://sanatate.acasa.ro/......44483.html
Sper ca te-am ajutat!
Ar fi 2 variante pentru tine:
Ori:
1. Te-ai obisnuit sa stai prea mult la PC si e ceva normal sa devii dependent de el. Stiu ca e greu dar trebuie sa incerci sa-ti schimbi stilul de viata, fa ceva nou, fa-ti un hobby, etc.
Ori:
2. Ai o afectiune neurologica; in cazul asta te sfatuiesc sa vezi un neurolog.
Eu mizez pe prima varianta. Bafta!
Da e foarte obositor trebuie sa faci exercciti pentru relaxarea ochilor O dată la 10 minute efectuează o pauză de 10 secunde şi priveşte la cea mai mare distanţă din cameră.
Ideal ar fi să te uiţi pe geam la un corp/obiect viu colorat care îţi place. Astfel vederea ta nu se va deteriora.
2. Efectuează exerciţiul de strângerea ochilor pentru 5 secunde, o dată la 20 minute.
3. Crează un ambient luminos adecvant atunci când lucrezi la PC. Chiar şi în timpul zilei poţi folosi o lampă care
să lumineze în spatele monitorului. În acest mod este creat un ambient odihnitor pentru ochii tăi pentru că în mediul
de lucru nu va exista doar o singură sursă de lumină, şi aceea(cea de la monitor) direct în ochii tăi. foloseste acest program la calculatorul tau pentru a stii cand poti lua o pauzaEyeLeo_Installer_1.1 bafta
Salutare! Iti sugerez sa te apuci de un sport baschet sau ceva intens distractiv unde pe laga sport sa te distrezi si cu tovarasi daca fumezi ti-as sugera sa te lasi! incearca sa te culci mai devreme ca a doua zi la scoala sa fii in forma maxima, iesi pe afara cu prieteni stimuleaza mintea si incearca senzatii noi!