Nu stim ce sunt alea, mergi la farmacie si intreaba acolo, daca ai reteta costa mai putin, daca nu ai rețetă poate nu se dau fara reteta.
Am întrebat de preț ca să îmi fac o idee, poate cineva de aici știe.
Depinde de farmacie ca pret.
Aici scrie ca ar costa aproximativ 65 de lei si are 30 de capsule :
https://www.medimfarm.ro/Products/Product/7685/roaccutane-10-mg-x-30
Am luat si eu Roaccutane
sunt 30 de capsule într-un pachet
nu stiu exact pretul (in Republica Moldova e 200 lei dar nu stiu de Romania)
Daca mai ai intrebari despre ele iti raspund cu drag, (sunt familiarizată cu ele le-am luat si eu 4-5 luni
Roaccutane are pret impus: 64, 33 lei, adica nici o farmacie nu poate (legal) sa-i puna alt pret, fie el mai mic sau mai mare. O cutie are 30 capsule si se elibereaza doar pe reteta cu retinere in farmacie (cu asta chiar nu se risca nimeni sa ti-l elibereze fara). Iesi mai ieftin daca medicul iti da reteta compensata (reteta alba, scrisa de mana, nu e compensata!). In functie de categoria de asigurat, platesti 47, 41 lei sau 30, 49 lei. Daca il tolerezi si merge bine, ti-l va prescrie in continuarea luna viitoare (schema standard e de 4-6 luni).
Probabil ti-a zis deja dermatologul sau, daca nu, iti va zice farmacistul: substanta activa (isotretinoin) e un retinoid, deci "usuca" pielea si e si fotosensibilizant, deci vei avea nevoie si de crema hidratanta si de crema cu SPF de la 50 in sus (fara SPF risti sa te arzi sau sa ramai cu pete). Exista si varianta combinata. Indiferent pe ce produs mergi, nu se compenseaza, iar preturile variaza foarte mult. Deci, pregateste-te sa platesti mai mult decat doar Roaccutane.
Ce crema hidratanta ai folosit pe parcursul tratamentului?
Nu imi amintesc exact cum se numea dar era una simpla (medicul mi-a spus ca e buna oricare)
Poti sa mergi la farmacie si sa intrebi care e cea mai potrivita
Dar eu nu am folosit des crema, mai important a fost balsamul de buze (buzele se uscau mult mai rau decat fata)
Carmen133 întreabă: