Este o sansa mica sa fie "melena" ceea ce e grav.
Mananca mai putina carne rosie, in special prajita, sa ai o proportie in farfurie de 30 carne, 70 legume. Hidradeaza-te bine fara sucuri si bauturi alcoolice, daca ai probleme, ia-ti niste supozitoare cu glicerina.
Faza e ca nu e moale si nu e urat mirositor, tot poate sa fie melana?
Da, dar in cantitate mica. Spune-mi ce ai mancat si ce ai baut in ultimele 24-48h.
Terci de ovaz, shaorma, carnati, mici, alcool(strong bow, sampanie, vin), suc(fara acid si cu acid nu stiu exact de care suc) si cam atat parca
Vinul rosu coloreaza scaunul, mai ales in cantitati mari peste 500 ml - 1 L, daca in shaorma ai avut sfecla rosie, acelasi lucru.
Per ansamblu ai consumat cam multa carne, nu te judec dar este o potentiala cauza, daca situatia continua asa si zilele urmatoare, ti-as recomanda sa te consulti cu medicul.
Am mai patit de multe ori sa am scaun negru o zi si cam atat doar ca nu eram si constipat, ieri de exemplu nu l am avut negru
Nu ma arunc la ipoteze dar este posibil sa fie un ulcer mic care se inchide temporar, apoi iar erupe.
Melena apare cand exista o sangerare in tractul superior al sistemului digestiv, astfel incat sangele are timp sa se coaguleze (de aici si culoarea).
Daca sangerarea s-ar produce in tractul inferor, ultima parte a colonului (sigmoid), rect, hemoroizi, s-ar vedea fire rosii de sange.
Sângele din zona digestivă dacă ajunge în scaun este negru. Dacă nu ai mâncat ceva care să dea această culoare, este bine să mergi la medic.
Oricum alte simptome nu am in afara de putina constipatie si scaun care nu e negru negru e un fel de negru deschis nu stiu cum sa zic
Am mancat terci de ovaz si piept de pui(ambele contin fier) si mult fastfood + mici, carnati etc
UIV27 întreabă:
AdiAdi123456 întreabă: