Si eu am avut cam aceeasi problema ca tine, tot in Italia, tot intr-un oras mic, nu aveam prieteni, nu aveam cu cine sa vorbesc si in plus sunt si timida din fire. Pana cand am cunoscut o persoana, care mi-a devenit amic, si cu el am inceput sa frecventam un local, acelasi local mereu, si cand te duci mereu in acelasi loc incepi sa cunosti clientii fideli, si te simpatizezi si usor usor, un cuvant astazi, unul maine am inceput sa stran amicitii. Si de aici si curajul de a iesi cu o singura persoana, si de a vorbi. Important e sa-ti creezi niste cunostinte si o sa vezi ca o sa ajungi sa-ti faci curaj si in afara companiei.
Tu spui ca atunci cand esti cu o persoana nu sti ce sa comunici,dar cand esti cu mai multe persoane razi,glumesti,etc.
Ce glumesti in grup poti glumi si cu un singur amic/cunostiinta,gandeste-te ori ca sunt mai multi langa tine si spui o gluma, te amuzi(ai grija sa nu vorbesti dintr-o data "cu alte persoane" desi esti doar cu o persoana), ori cheama pe cineva daca nu pti asa.Cheama tu pe cineva afara,sau roaga acea persoana daca tu nu vrei.
Daca tot nu merge nimic cand esti doar cu un amic,dati o iubita,si vei vedea ca va fi mult mai bine.
PS: Vezi sa nu profiti de ea, tinand-o dupa tine si sa ii ignori vointele(adica cea de a avea si voi doi putina intimitate ).
Sper ca te-am ajutat, bafta!
Poti sa iti dai drumul la vorba intrand pe Chat-uri, iti faci multi prieteni virtuali; daca esti interesat da clik aici http://xat.com/sarut_ucigator_2011; Succes...