Yasmine e o alternativa ceva mai ieftina, dar incearca sa imparti cheltuielile cu anticonceptionalele cu partenerul tau sexual, e si in interesul lui sa nu apara o sarcina nedorita.
Si mai e o problema: ce varsta ai? Dupa 35 de ani contraceptivele orale combinate nu mai merg, trebuie schimbate cu altele, pe baza exclusiv de progestative.
Schimbăle cu Yasmin, conțin aceleași substanțe active, prețul fiind de 35 de lei.
Am 20 de ani si 3 luni.Da si asa ca partenerul imi da banutii sa mi-le cumpar dar parca nu vreau sa profit mereu in fiecare luna cu chestia asta sau sa fie vreo situatie cand nu are sau nu are de ajuns sau cinestie ce si sa nu am eu atatia bani sa mi-le iau! Nu stiu m-am gandit si la minusuri nu numai la plusuri!
Du-te la alt ginecolog. Cabinetul privat nu are nici o legatura cu sistemul sanitar, este strict o afacere privata. Realitatea este ca pentru consult ginecologic plus ecografie plus papanicolaou ai platit relativ putin, asa ca probabil n-ai ales cel mai bun cabinet.
Nu poti schimba contraceptivele de capul tau, trebuie sa faci un alt consult ginecologic si, eventual, un alt test Papanicolaou.
Testul Papanicolaou este cel care identifica leziunile canceroase si precanceroase de col uterin. El consta in prelevarea cu un tampon de celule prin stergerea colului uterin si intinderea acestora pe o lama de sticla care se coloreaza apoi cu coloratia Papanicolaou si se examineaza la microscopic. La tara, femeile care nu stiu sa citeasca si deci nu se pot informa, numesc aceasta investigatie: mi-a facut o lama (se refera la lama de sticla). testul Papanicolaou se face obligatoriu la prescrierea de contraceptive orale si la fiecare 6 luni pe toata durata tratamentului (sau la 6 luni de la inceperea tratamentului daca acesta a fost intrerupt in primele 6 luni).
Asa cum am presupus, este un cabinet in care merg si femei mai simple, care nu se pot documenta si atunci pe bonul fiscal scrie intr-un termen pe care sa-l inteleaga toata lumea. Nu stiu de ce asistenta ti-a zis la fel, poate i s-a parut ca nu te-ai documentat suficient, ca nu ai citit toate cartile necesare si n-ai sa intelegi un termen mai stiintific. Totusi, cred ca ar fi fost de datoria ei sa-ti spuna termenul stiintific si apoi, daca vedea ca nu stii despre ce este vorba, sa-ti explice si sa te trimita la biblioteca, la documentare, nu sa presupuna ca n-ai sti la ce se refera. Ciudat este insa ca nu ai cerut tu test Papanicolaou, in general scrie in toate cartile de popularizare a stiintei ca femeile trebuie sa solicite acest test anual, si la inceperea contarceptivelor, iar apoi de doua ori pe an in timpul tratamentului.
Testul Papanicolau sau frotiul/lama Papanicolau a devenit astazi foarte practicat, facand parte din examenul ginecologic de rutina. Practic acest test consta in obtinerea unui frotiu (o lama care contine celule din biopsia cervicala, aceste celule sunt supuse unei coloratii specifice si apoi vizionate la microscop) din celulele colului uterin biopsiate in prealabil.