| 5stele a întrebat:

Am vaccinat copilu nou nascut la 4-5 zile de la nastere in policlinica Bucur Bucuresti, cu vaccinele antihepetita B -AHB, antituberculosa BCG, si in timp am observat ca locul unde i sa facut vaccinul la copil, sa inrosit, si a inceput sa se intareasca, dupa ceva timp s-a umflat un pic roseata respectiva, iar acum la 2 luni de la vaccin (60 de zile ) s-a spart unflatura, si a esit un puroi galben, cam o ingura de puroi, care sa fie explicatia, ce trebuie sa fac, analize la copil? Multumesc si astept si alte pareri despre caz

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
auran
| auran a răspuns:

De preferat este sa mergi la medic pentru a evalua situatia.
Si baietelului meu i s-a intamplat la fel, doctorita a spus ca este OK, dar sa nu punem mana in locul respectiv iar la baita sa nu-i udam zona respectiva.
Oricum, ma repet mergeti la doctor.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Asa se face la locul injectarii vaccinului anti TBC. Nu e grav, dar trebuie sa pastrati o igiena stricta a locului si sa mergeti la pediatru sa consulte copilul.

| Mariana1993 a răspuns:

Buna!
Uite care este evolutia locala:
Vaccinul se injecteaza intramuscular pe fata postero-externa a bratului stang, in treimea medie, iar dupa injectare se formeaza o papula (mica proeminenta) cu aspect de coaja de portocala ce dispare dupa 30 de minute.

La 7-21 de zile de la vaccinare, la locul inocularii se formeaza un nodul vaccinal care creste in dimensiuni timp de inca 7-14 zile. Uneori zona supraiacenta se acopera de o scuama, alteori in zona centrala a nodulului pielea se subtiaza si se formeaza un orificiu prin care se elimina continutul acestuia. Supuratia continua 1-3 saptamani dupa care se formeaza o crusta centrala (cojita) care se elimina apoi, ramanand o cicatrice cu diametrul de 3-6 mm, usor deprimata fata de tesutul inconjurator.
Daca cicatricea vaccinala are diametrul mai mic de 3 mm, vaccinarea BCG se repeta).

In clasa a VII-a (14 ani) se poate administra o noua doza de vaccin BCG (daca rezultatul testarii IDR la tuberculina este negativ – induratie tegumentara mai mica de 9 mm).
Intervalul intre vaccinarea BCG si alte vaccinari este de 2 luni.
- Gasesti mai multe info aici: http://www.pediatrutecuci.com/......culos.html

| monacri a răspuns:

Cel mai bine te duci la dr dar fetita mea la 8 luni e rosie la vacc ala care l-a facut in maternitate si mi-a spus ca daca nu dispare roseata il face inca o data