| calinutzw a întrebat:

Am varicela, cate zile trebuie sa stau in casa (am stat deja 8 zile)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrViorel a răspuns:

Buna, perioada de incubatie este de maxim 2-3 saptamani, asta in cazul in care nu apar dificultati sau agravari ale virusului din organism. Sunt si persoane la care perioada de vindecare se reduce la 7 zile (o saptamana). Eu te sfatuiesc sa stai mai sigur pana cand simti tu cu adevarat ca esti bine si mai mult de o saptamana. Nu incerca sa scapi cat mai repede, deoarece in aceasta perioada corpul tau este foarte slabit impotriva virusilor din aer... Sanatate si o zi buna!

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pana toate bubitele au crusta. Asta se intampla in 14-21 de zile.

| alinutzacodruta a răspuns:

2 sasptamani. Atat am stat si eu happy

| zantedeschia a răspuns:

2 saptamani

| M.madallina a răspuns:

Ar trebui sa stai in jur de 2 saptamani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2 saptamani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod normal se sta maxim 3 saptamani.Am avut si eu acum 2 saptamani. Oricum te duci la scoala cand iti vor cadea toate crustele.

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde inca 2 daca ai baut multe lichide si ai luat multa vitamina C (lamai portocale) si ai luat tratamentul prescris de doctor se poate sa iti treaca in 2 3 zile dar poti sa astepti inca 6 zile daca nu ai facut toate acestea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa stai 12 zile

| Sanziana88 a răspuns:

Http://dr.herdea.ro/medicale/61/varicela citeste aici ce trebuie sa faci si cat sa stai in casa daca ai varicela.

| Raluca_2845 a răspuns:

OOOOOOlaughing) Tocmai sunt pe cale sa imi treaca bubitelehappy Si eu am varicela sunt de 2 saptamani acasahappy Sambata fac 3 saptamani de cand stau in casa.Am fost la doctor si mi-a spus sa nu ies afara pana nu imi cad toate bubitelehappy Foarte naspasad mai ai de statsad Cum te simti? Esti bine?sad

Alte răspunsuri
| RRoxana a răspuns:

Buna, nu exista o data anume, este in funcţie cum te mai simţi si daca ti-au disparut bubititele, si sigur daca te-ai mai scarpinat o sa iti ramana semne...Mie doctorita mi-a dat scutire la scoala 2 sap. dar mie imi era tot mai rau si bubitele imi disparuse 4-5 si am stat in casă 1 luna...

| Alex1995 a răspuns:

Trebuie sa stai 2-3 saptamani depinde cat de dezvoltat e organismul tau!