| croissant a întrebat:

Antibioticele luate pe termen lung pot afecta sănătatea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Pe termen lunga ce inseamna? Antibioticele ar trebuie luate doar daca iti prerscrie un medic, cel putin asa se intampla in tarile cum sa le zic, care stau mult mai bine ca RO.

Ca idee se pot lua antibiotice zi de zi, timp de cateva luni, depinde ce bacterie ai contactat.
Personal am luat antibiotic cel mai mult 40 de zile.Dar sunt si bacterii la care trebuie sa se ia cateva luni.
Bine ce spun, trebuie prescriese de medic, se fac teste sa se vada exact ce bacterie este.

Daca afecteaza sanatatea? Daca este luat doar atunci cand ai nevoie si atat timp cat trebuie, te ajuta, nu iti afecteaza sanatatea, daca nu iei, atunci poti chiar sa si mori, depinde ce bacterie te-a infectat.

Daca iei asa antibiotice dupa ureche si intruna, normal ca nu este bine.
Cineva vad spune ca scade puterea sistemului imunitar laughing ce legatura are un antibiotic cu prefectura eu nu vad, cu sistemul imunitar.
Antibioticul nu ataca sistemul imunitar, ataca agenti patogeni patrunsi in organism, mai exact nu-i ataca ca nu are cum, doar merge pe unde sunt acei agenti, aia fara sa stie "mananca" apoi crapa laughing deci antibioticul este de fapt o substanta chimica care ajunsa in corpul acelei bacterii provoaca acolo pagube sub diverse forme.

Luate in concentratia care is facute, nu afecteaza organismul uman sau animal.
Bine asta daca se ia concentratia prescrisa. Deci un atibiotic este de fapt otrava, asta asa mai popular vorbind.
De aseameana acel antibiotic omoara si bacterii folositoare din tractul digestiv, dar populatiile alea se refac rapid + ca-s f multe si raman destule care sa faca ce trebuie ele sa faca acolo.

Nu este bine sa se ia antibiotice dupa ureche pentru ca bacteriile daunatoare pot dobandi toleranta la ele.

9 răspunsuri:
| gogutdragut a răspuns:

Nu îți face rau în sensul sa te îmbolnăvești dar corpul începe sa se obișnuiască ca se ocupa antibioticele de probleme și scade puterea sistemului imunitar, fiind mai sensibil și antibioticele nemai simțindu-se asa puternice

| Lioana a răspuns:

Da. Clar. Antibioticele se iau pe termen scurt si numai la prescriptia medicului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, afecteaza fiindca distrug flora microbiana sanataosa a stomacului si intestinelor, proliferand aparitia candidei.

| darrio2007 a răspuns:

In mod sigur, da. Se scrie „pot afecta", in acest caz, nu „poate afecta".

| mi25 a răspuns (pentru relian):

Nici in Romani nu se elibereaza antibiotice fara prescrimtia unui medic.

| haileewatson a răspuns:

Da, distrug flora microbiana si devii rezistent la antibiotice. Ele trebuie luate DOAR cand iti spune medicul. Daca iei antibiotice de capul tau la un moment dat nu isi vor mai face efectul.

| mi25 a răspuns:

Cu pile se pot cumpara. Stii ca nici algocalmin nu se vinde legal fara reteta? Mie mi-a dat de la farmacie antibiotice pentru 2 zile, era vinerea dupa masa. Dar mi-a spus ca nu poate mai mult. Mai sunt si ate medicamente, care nu sunt antibiotice, care nu se vand fara reteta, dar le procur de la o ruda farmacista.
Poate tu din America stii mai bine, decat eu care ma izbesc de aceste lucruri in Romania.

| Mosotti a răspuns:

Pot afecta sanatatea in sens ca slabesti sistemul imunitar pentru ca el nu mai lucra, ca ii faci tu treaba in locul lui, plus ca bacteriile pot deveni rezistente si trebuie sa maresti doza de antibiotice pentru acelasi efect.