| ioanamaria2000 a întrebat:

Anticonceptionalele imi declanseaza candida. Am ajuns la aceasta concluzie urmarind cum ma simt dupa ce incep o noua folie. Mai am de luat pana in mai, adica o singura folie, pentru a termina un tratament pe care trebuie sa il fac, deci nu le pot opri. Acum sunt in pauza dintre folii si marti o voi incepe pe ultima. Credeti ca daca concomitent cu inceperea pastilelor o sa fac si 5 zile tratament cu ovule Macmiror pe care le-am tot luat la indemnul medicului pentru aceasta candida recurenta, poate sa nu imi mai apara? Nu as mai vrea sa ajung la medicul ala pana nu termin tratamentul asta cu anticonceptionale pentru ca simt sa mi-a mancat o gramada de bani in 4 luni si o sa il schimb dupa aceea oricum.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Candida este o ciuperca.
Anticonceptionalele sunt pe baza hormonala.
Nu au legatura intre ele.

Sursa infectiei este alta, poate fi si recurenta daca nu se dezinfecteaza lenjeria etc. corespunzator si nu este tratat si intern (pe cale bucala)!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ti am raspuns de nu stiu cîte ori la intrebarile tale care sunt vesnic aceleasi, ti am spus sa ti faci toate analizele inclusiv cele de DIABET, ai facut ceva din toate astea? Nimic, concluziile pe care tu le tragi singura ca problemele cu candida le ai de la anticonceptionale nu sunt datre de un medic specialist si nu valoreaza nimic, sunt doar niste presupuneri ale tale care nu au bază medicala, poate sa fie asa sau poate nu, poti avea unele reactii adverse sau nu, asta se va vedea clar in urma unor analize la medicul ginecolog, tu ai o infectie care nu cedeaza si reapare mereu, de aceea este important sa faci o glicemie dimineata pe stomacul gol sa vezi cît este, dar daca nu vrei si crezi tu ca le sti pe toate sau punînd aceeasi intrebare de 1000 de ori se va rezolva ceva este treaba ta, nu se va rezolva nici daca numai i ei anticonceptionale faci sex si ramîi gravida si incep alte probleme pentru tine.

| Floridori a răspuns:

Intamplator am mai vazut intrebari pe care le-ai postat pe acelasi subiect. Ceva ma face sa cred ca din cauza fricii, confunzi secretia vaginala cu infectia.
Daca secretia nu are miros neplacut, nu prezinta culoare sau/si textura modificata (in mod normal este cremoasa si alba sau transparenta cu textura mai fluida, de mucus) nu prezinti prurit, usturime etc., este secretie vaginala normala foarte utila si sanatoasa, chiar daca in anumite perioade, este in cantitate mai mare.

In cazul unei candidoze recurente (te-as sfatui sa faci o analiza a secretiei vaginale pentru a avea diagnosticul corect), totusi, orice medic stie ca tratamentul este unul mai complex.
Ovulele se administreaza pe o perioada de 2 saptamani si se combina cu antibiotice pe cale orala. Ulterior, se prescrie o schema de tratament cu antibiotic (de regula 7-10 zile pe luna) timp de 6 luni pentru mentinere.

In rest, poarta lenjerie intima din bumbac, nu folosi absorbante zilnice, dupa dus foloseste mereu un prosop curat si complet uscat si NU face spalaturi vaginale.Vaginul este un organ intern care se curata singur, deci nu numai ca nu este necesar sa fie spalat la interior, dar infectiile apar mult mai usor atunci cand o faci deoarece prin spalare, se distruge flora bacteriana, facand posibila inmultirea bacteriilor si fungilor care creeaza infectii.Deci un mare NU spalaturilor vaginale, indiferent daca folosesti anumite substante sau pur si simplu apa chioara (spalaturile se fac numai in anumite conditii, la sfatul medicului atunci cand beneficiile depasesc neplacerile unei posibile infectii vaginale).

Multa sanatate!

| ioanamaria2000 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Candida mi-a aparut dupa ce am incercat pentru prima data ob-uri, imediat dupa mi-au aparut simptomele. Nu am alta probelma medicala. Faptul ca tratamentele nu functioneaza pentru ca probabil am mers destul de tarziu sa ma tratez ma supara ingrozitor. Simt ca medicul de acum nu isi face treaba, vad o gramada de analize pe internet pe care el ar fi trebuit sa mi le ceara(antifungigrama, antibiograma) dar el imi face doar cate o analiza a secretiei la 2 zile dupa tratament, ceea ce e logic ca va da un rezultat negativ si nu ma crede ca eu fac tot ceea ce trebuie. Sunt sub acest tratament cu anticonceptionale pana pe 5 mai, deoarece infectia mi-a produs amenoree si pana nu le termin ma simt cumva,, legata" de medicul acesta. Cum le voi termina si voi vedea ca menstruatia mea a revenit fara pastile o sa trec la altul. Nu vreau nici sa merg la doi medici in acelasi timp, sa iau unele pastile de la unul, altele de la altul si sa imi dereglez corpul mai mult. Sper sa ma intelegi ca eu chiar am luat cu sfintenie tot ce mi-a fost dat si am fost dispusa sa fac orice analiza, dar pur si simplu nu primesc vreo recomandare. De aceea nu vreau sa mai merg la el, ci sa mai iau cate ceva sa tin asta sub control pentru ca eu nu am primit tratament complet si adecvat, de aia nu am reusit sa ma tratez niciodata, ci doar sa ameliorez simptomele pentru maxim 2-3 zile. Este medicul cel mai cunoscut din orasul meu, de aceea am mers cu toata încrederea.

| ioanamaria2000 explică (pentru Floridori):

Eu am primit mereu tratament de maxim 7 zile, fara sa mi se zica ca trebuie repetat pentru candida recurenta. Chiar daca nu sunt medic, nu cred ca analiza de secretie a fost facuta corect..prima data cand am mers la acest medic si mi-a luat analiza a iesit candida, pentru ca de aceea ajunsesem la doctor. Dupa ce am terminat tratamentul, a doua zi, m-a chemat pentru analiza. Sigur trebuia sa mai astept ca sa fie rezultatul corect. Analiza a iesit negativa pentru candida, dar la doua zile mi-au aparut simptomele, deci nu are logica. Vreau sa imi schimb medicul neaparat. Sper sa ai rabdare sa citesti si raspunsul pe care l-am dat mai sus ca sa intelegi situatia mea. Sper sa scap cumva de asta.

| Floridori a răspuns (pentru ioanamaria2000):

Am citit cu atentie tot ce ai scris.
Inteleg ca situatia in sine este stresanta si iti creeaza o stare neplacuta si sper ca si tu sa ai rabdarea sa citesti pana la capat in speranta ca raspunsul te va ajuta cat de cat.

Amenoreea nu a fost cauzata de catre infectia cu Candida.Amenoreea secundara are alte cauze, de cele mai multe ori de ordin hormonal, deci ar trebui sa te gandesti serios sa mergi la endocrinolog (asta si pentru ca aceasta candidoza recurenta poate fi "avantajata" de un dezechilibru hormonal, dar si pentru ca in timp se poate ajunge la probleme mai grave si mai greu de tratat). Infectia ar trebui sa fie mult prea serioasa si sa fi afectat in proportii mari ambele ovare astfel incat sa determine amenoree, insa daca acesta ar fi cazul, starea ta de sanatate ar trebui sa fie mai mult decat precara, iar tratamentul sa fie altul, deci banuiesc ca nu te regasesti in acest scenariu sumbru.

Analiza secretiei se face imediat dupa tratament, iar daca nu s-a detectat prezenta Candidei albicans (nici a altor levuri), atunci nu exista, sau cel putin nu exista in momentul analizarii secretiei.Antifungigrama nu este obligatorie si nu este un instrument de diagnostic.Antifungigrama are alt rol si auxiliaza in prescrierea unui tratament asociat posibilelor levuri detectate in secretie. Daca totusi tii neaparat sa ti se faca, poti merge la orice laborator si poti cere o analiza a secretiei cu antifungigrama.Dar atata timp cat in secretie nu se detecteaza levuri/fungi, antifungigrama este egala cu zero.

Nu stiu din ce zona a tarii esti, dar incearca sa mergi la un endocrinolog bun mai intai si apoi sa gasesti si un ginecolog pe masura.Mai intai ar trebui sa se determine daca exista un dezechilibru hormonal si care ar fi acesta (desigur, ar fi ideal sa faci asta abia dupa ce termini pastilele AC, analizele de sange specifice avand un rezultat mult mai relevant in lipsa tratamentului hormonal) si mai apoi sa urmezi si un tratament adecvat pentru problemele ginecologice daca acestea vor mai exista la momentul respectiv.

Sincer, mi se pare mult prea rapid ca simptomele sa reapara la 2-3 zile dupa incheierea tratamentului (de regula apar dupa minim 2 saptamani), dar daca acest lucru este adevarat, inseamna ca fungii au devenit rezistenti la antibioticele folosite si tot facand tratamente mai mult sau mai putin adecvate, tot ceea ce se reuseste este sa ii faca si mai rezistenti, pana cand vor fi aproape imuni la orice antibiotic (ajunsa in acel punct, va trebui sa iei antibiotice combinate).Mai exact ce simptome apar dupa acele 2-3 zile in care te simti mai bine? La ce simptome te referi mai exact?
Daca preferi, poti raspunde si prin mesaj privat si daca doresti, pot incerca sa iti fac o recomandare de medic daca am cunostinte in localitatea ta, sau macar in zona.